Üç ana öğün ve ara öğünlerden oluşan beslenme düzenimiz, iki veya tek düzene inerek çeşitli besinler tüketmemize sebep olur. Uzun süre aç kalındıktan sonra iftarda yemeğe çok fazla yüklenmek; reflü, hazımsızlık, kabızlık ve baş ağrısı gibisağlık problemleri yaratabilir.
Sağlıklı bir oruç için sahur önemli
• Protein tokluk sağladığı için yumurta, peynir, süt, yoğurt mutlaka tüketilmelidir.
• Sahuru kahvaltı şeklinde yapmak en uygunudur.
• Bol sıvı alınması önemli olduğu için bol su içilmelidir.
• Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi ve vücut direncinin artması için mevsim meyvelerinden sahurda bir porsiyon mutlaka yenmelidir.
• Tuzlu besinler yenilmemelidir.
• Sahura mutlaka kalkılmalıdır.