İnek sütü yerine zürafa sütü, sebze yerine yosun tüketmeye hazır mısınız? İşte gelecekte bizleri bekleyen besinler...
Artan nüfusun besin kaynakları hızla tüketmesi, bilim insanlarını yeni besin kaynağı arayışına yönlendiriyor. Daha sağlıklı ve vücuda daha fazla protein sağlayan bu farklı kaynaklar sayesinde bambaşka tatlar deneme şansına da sahip olacağız. Yepyeni yeme ve içme trendleri ile beslenme düzenleri de değişecek gibi görünüyor.
Suni etler
Hayvanlardan elde edilen etlerin yerini yakın gelecekte suni etler alacak. Laboratuvar ortamında üretimi gerçekleşen bu etler şimdilik pahalıya mal olsa da ilerleyen dönemlerde daha uygun fiyatlara satın alınabilecek. Suni etler özellikle veganlar için harika bir seçenek, çünkü bu etlerin üretiminde hayvanlar ölmüyor.
Sentetik süt
Biyo mühendislerin yeni buluşu olan sentetik süt ile hayvanların çiftliklerde kötü koşullarda yaşatılmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Organik sütteki tüm vitamin ve proteinleri sentetik sütten elde etmek de mümkün.
Zürafa sütü
Kulağa garip gelse de zürafa sütü yeni nesil içeceklerin başında geliyor. İnek sütüne göre çok daha nitelikli ve besleyici olan zürafa sütü yakın zamanda sofralarımıza gelmeye hazırlanıyor. Sağlıklı yağ ve B12 vitamini zengini olan bu süt, yeni gıda kaynağımız olacak gibi görünüyor.
Beyaz turp
Oldukça besleyici olan beyaz turp salataların yeni gözde sebzesi olmaya aday. Yapısında C vitamini, fosfor ve B12 vitamini bulunan beyaz turp, bazı ülkelerin mutfaklarında eskiden beri kullanılmakla beraber yakın zamanda tüm dünyaya yayılacak gibi görünüyor.
Soylent
Soylent, son yıllarda ABD'de gıda takviyesi olarak çok yaygın bir biçimde tüketiliyor. Sağlıklı bir bireyin günlük gıda ihtiyaçlarının tümünü karşılayan soylent bir gıda mühendisi tarafından geliştirilmiş. Bu besin takviyesi hayatı kolaylaştırmak için ideal.
Sorgum
En yeni tahıllardan biri olan sorgum, kinoanın muadili olarak gösteriliyor. Kolay yetişen ve pek çok faydası bulunan sorgum ayrıca tok tutma özelliği ile diyetlerin de yeni gözdesi.
Yosun
Yeni besin maddeleri arasında gösterilen yosun, denizlerden beslenme amaçlı olarak toplanmaya başladı bile. Sebze niyetine tüketilmesi planlanan yosunlar ile deniz mahsullerine yeni bir üye eklenebilir.
Kakadu eriği
Hafif ekşi tadı ile bilinen kakadu eriği faydaları ile göz dolduruyor. C vitamini deposu olan kakadu eriği, antioksidan etkisi ile gençlik vadediyor. (Hürriyet)