Evde pişirdiğimiz patatesler neden restoranlardaki gibi olmaz? Dışarıda yediğimiz çıtır tavukların sırrı nedir? Siz de kızarttığınız yiyeceklerde maksimum lezzet yakalamak istiyorsanız bu 5 hatayı bir daha tekrarlamamalısınız.
ÇOK YÜKSEK SICAKLIKTA KIZARTMAK
Çıtır çıtır kızarmış yiyecekler için yağ sıcaklığının 160-190 santigrat derecede olduğundan emin olun. Sıcaklık bu aralıktan fazla olursa yiyecekleriniz çok hızlı şekilde pişmiş olacak ve kuruyacak. Hatta daha da kötüsü dış yüzeyleri yanmış olacaktır. Bu da son derece lezzetsiz bir öğün geçirmenize neden olur.
ÇOK DÜŞÜK SICAKLIKTA KIZARTMAK
Sıcaklığın düşük olması da son derece yanlış. Düşük ısıda gevrek olmaları mümkün değil. Üstelik besinler düşük ısıda çok daha fazla yağ çekeceklerdir. Kızartma yaparken termometre kullanmak en mantıklısı, böylelikle her seferinde ısının doğru olduğundan emin olabilirsiniz.
YANLIŞ YAĞ SEÇİMİ
Kızartma yaparken zeytinyağından kaçının. Zeytinyağı yüksek ısıda yanar. Yüksek ısıya dayanıklı yağlar tercih edin. Yanmış yağlar, kızartmalara tat vermez aksine mahvedebilirler. Bunun için ayçiçek yağından faydalanabilirsiniz.