Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Harcı için: 250 gram dana kıyma (bir kez çekilmiş)
    250 gram kuzu kıyma
    (bir kez çekilmiş)
    2 çorba kaşığı mısır yağı
    1 adet soğan
    1 adet dolmalık biber
    3 diş kıyılmış sarımsak
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı toz hardal
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    4 adet orta boy domates
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    6 çorba kaşığı sirke, tuz

    Hamuru için:
    1 su bardağı mısır unu
    1 su bardağı un
    1 çorba kaşığı toz şeker
    Bir buçuk tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı pul biber
    3/4 su bardağı süt
    1 adet yumurtanın akı
    1 çorba kaşığı mısır yağı, tuz

1 Harç için yapışmaz yüzeyli bir tavaya mısır yağı, kıyma, küp doğranmış soğan, ince kıyılmış biber, sarımsak, pul biber, hardal ve toz kırmızıbiberi koyup, sık sık karıştırarak 10 dakika pişirin. Üzerine küp doğranmış domates, toz şeker, sirke ve tuz ekleyin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirip, kenara alın.

2 Hamuru hazırlamak için mısır unu, un, toz şeker, kabartama tozu, pul biber ve tuzu derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Pürüzsüz ve kuru bir hamur haline gelinceye dek elinizle yoğurun. Süt ve yumurta akını bir kasede çırpıp hamura katın ve yoğurun.

3 Orta boy, yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız hamuru kabın içine, kenarlarını 2 parmak yükselterek döşeyin. Kıymalı harcı hamurun içine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.