Sofra
Pilav, Türk mutfağının klasikleşen yemek tariflerdendir. Özellikle etli yemeklerin yanında sıklıkla tercih edilir. Kolay tarifi ve tane tane lezzetiyle dilerseniz tek başına yiyebileceğiniz sebzeli arpa şehriye pilavı tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 su bardağı arpa şehriye
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    4 diş sarmısak
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    1 adet kırmızı biber
    2 adet kereviz sapı
    4 adet pancar sapı
    1 su bardağı taze bezelye (50 gram)
    Yeteri kadar su
    1 çay kaşığı + 1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber

Geniş bir tavaya iki çorba kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine kıyılmış sarmısak ve küp doğranmış soğanı alın ve iki dakika kavurun. Küp doğranmış havucu ekleyip hepsini birlikte beş dakika daha kavurun. Kıyılmış kırmızı biber, kereviz sapı, pancar sapı ve 1 çay kaşığı tuz koyup 10 dakika birlikte pişirin. Taze bezelyeyi küçük bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa oturtun. Haşladıktan sonra süzün ve kenara alın. Pilav tenceresine kalan zeytinyağını ve arpa şehriyeyi koyun. Karıştırarak esmerleşinceye kadar kavurun. Havuçlu karışımı ve bezelyeyi ekleyip iyice karıştırın. 3 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Pilavı sıcak veya soğuk olarak servisedebilirsiniz