Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yeşil elma
    1 çorba kaşığı esmer şeker
    1'er çay kaşığı tarçın, vanilya
    1 çorba kaşığı tepeleme un

    Hamuru için:
    1 su bardağı un
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı karbonat
    3 çorba kaşığı esmer şeker
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı yoğurt

    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı esmer şeker
    2 çorba kaşığı ceviz içi

Elmaların kabuklarını soyun. İri dilimler halinde kesin. Üzerine esmer şeker, tarçın, vanilya ve unu ilave ederek karıştırın. Elmaları, ısıya dayanıklı bir kaba veya güveç kaplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 165 dereceye düşürün. Un, kabartma tozu, karbonat, esmer şeker ve küp kesilmiş tereyağını, ekmek kırıntısı şeklini alana dek elinizle karıştırın. Yoğurdu da ilave ederek kaşıkla hafifçe karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Rendelediğiniz hamuru kaşık yardımıyla, fırından çıkardığınız elmaların üzerine serpiştirin. Üzerine esmer şeker ve ceviz içi serpin. 20 dakika dinlendirin. Krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis yapın.