Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

F.Bahçe’nin rakibi artık Antalya

Advocaat ligin bitimine 13 hafta kala "Nasıl yarıştan kopabiliriz" diye bayağı bir çaba sarf etti... Fenerbahçe'nin rakibi artık Antalyaspor, Başakşehir ve Galatasaray oldu. Bence Beşiktaş ile rakip değil artık Fenerbahçe... Şampiyonluk şansı kalmadı. Antalyaspor'a geçilmemeyi düşüneceksin 4'üncülüğü vermemek için. Oynatmak istediği oyundan görebiliyorduk bunu Advocaat'ın... "Çok kötü kadrosu var" deniyor, bir de "Bu kadro şampiyonluğa oynamaz" diyenler var. Bu ikisi farklı şeyler... Fenerbahçe'nin kadrosu, şampiyonluğa oynar. Kulüp bulsalar Van der Wiel, Salih ve Stoch yoktular. Dün oynadılar bu oyuncular... Krasnodar deplasmanında 11 çıkmış Emenike de keza...
Sahadaki oyun; bol hareket, yok bereket... Koşu var, istiyorlar ama sonuç yok. Sonuç için iyi futbolcuları doğru oynatmalısın. Oyuncuların mevkileriyle oynayabilirsiniz, çift forvete dönebilirsiniz. 21 maçta 37 puanı var Fenerbahçe'nin. 26 puan kaybetmişsin.
O zaman başkanından, oyuncusuna kadar sorumlular bu işten. Mali kriterler, şunlar, bunlar ama bunlar da yönetimlerin sorumluluğunda. Fakat bazen küçük dokunuşlar, fark yaratır. Teşhis belli, tedavi belli, eczane de var, gidip alacaksın.
Git, bul bir tane 10 numara, gerekirse geberik, solak... Duran top falan kullansın. Bu kadar sorumlulukları üzerinden atan bir antrenör var. "Niye taraftar gelmiyor" demeye kimsenin hakkı yok.
20 yaşında oyuncusu yok Fenerbahçe'nin. Stoperler tecrübeli, İsmail yıllardır büyük takımda oynuyor.
Sağ bek PSG'den. 30'lu yaşlarda çok oyuncu var. Bu oyuncular, o kadar panik halde oynuyorlar ki... İştah ile acemi gibi oynamayı karıştırıyorlar.
Avrupa Ligi ile Ziraat Türkiye Kupası kalmış sadece elde. Oyuncu alamamışsınız, satamamışsınız. Taraftar niye gelsin?
Sezon açılacakken Ersun Yanal'ı gönderip İsmail Kartal'ı getirmek, Pereira'yı yine tam sezon açarken gönderip Advocaat'ı getirmek!.. Başkan haklı, basketbolun da başkanı o ama neden oraya gidiyor taraftar? İnsanlar başarıya ve mutluluğa gidiyor. Niye mutsuzluğa gitsin ki! Dün maça gidenler, hayatlarından 2.5 saat kaybetti.
Trafik çektiler. Sadece bilet kuyruğu çekmemişlerdir, stat boştu zaten.
Fenerbahçeliler mutsuz. 2.5 yıldır yaşananları ben hayretle izliyorum. Koskoca Fenerbahçe, futbolcu alamadı, satamadı.
"Bize bir şey olmaz" derseniz olur.

***

Bedava benzin!

Bu koşu meselesi bayağı ilginç... Bilime süsleme yapmamak lazım. Antrenör yaratıcı olacak, problem çözecek. Matematik hocası değil ki bunlar, koşu mesafesine takılmışlığı bırakmak lazım.
Galatasaray, 6 attığı Akhisar maçında 105 kilometre koşmuş. Dün Çaykur Rize ile berabere kalan Tudor'un takımı, 118 kilometre koştu, o konuşuluyor. Hikmet Karaman hocam, koşu mesafesi demeci veriyor. Eee, 120 kilometre koştun ama küme düşüyorsun hocam? Mutlaka faydalanmalıyız ama yetenek zor kazanılıyor.
Çok net! 6 tane atmışsın, 105 koşmuşsun. Rize maçında ise bedava benzin yakmışsın. Çalışmak, bilimden faydalanmak... Yöneticiler de inanmışlar; "Bizim takım ne koştu ya" diyorlar.
Büyük takımdaysan bırak kilometreyi be kardeşim, iyi oyuncuları getirin, onu oynatın. 3 tane TV'yi koysanız, Beşiktaş'ı seyrederim. Ben Fenerbahçeliyim ama Beşiktaş'ı izlerim. Oyun oynayacaksınız oyun, top oynayacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA