Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

76 ve sonrası!

Üretken bir Beşiktaş'tan söz etmemiz mümkün değil ama bazen bütün bir maç bir ana bağlı kalır. O an da Oğuzhan'ın vuruşuyla oldu

Beşiktaş oyun olarak nasıldı?
İki galibiyetin de deplasmanda gelmesi nasıl yorumlanabilir?
Bu
sorunun cevabı Beşiktaş'ın son iki senesinde gizli. Artık kendi sahasının olmamasından dolayı deplasmanlarda iyi oynaması. Hala bitmeyen İnönü bazen avantaj bazen dezavantaj olarak dönüyor Beşiktaş'a. Çünkü bugün Beşiktaş'ın iç saha oyunu diye bir şablonu yok bunun sebebi de hepimizin malumu. Bana göre deplasmanda iki maçı da kazanması, son iki senedir bu şartlara adapte olmasından.
Peki iyi mi oynadı? Kesinlikle bunu demek mümkün değil hem de farklı kazanmasına rağmen... 76. dakikaya kadar iyi oynayan, üretken bir Beşiktaş'tan söz etmemiz mümkün değil ama bazen bütün bir maç bir ana bağlı kalır. O anda dün akşam Gaziantep'te Oğuzhan'ın serbest vuruşu kullandığı andı. Ve maçı Oğuzhan'ın bu vuruşu çözüverdi. O ana kadar olan bütün oyun sıkıntılarını giderdi ve skor bir anda 4-0'a geldi.
Beşiktaş, Mario Gomez'i iyi kullanamıyor mu? Ne düşüyorsunuz?
Alman
futbolcu iki haftadır ciddi şans buluyor. Bazen bazı oyuncular sanki hep o takımda oynamışçasına bir performansla başlarlar, bazen de Gomez'de olduğu gibi adaptasyon süreci yaşayabilirler. Umuyorum bu onun için öyledir çünkü son iki senesine baktığımızda devamlılıktan ve çok iyi bir performanstan söz etmemiz mümkün değil.
Bu transfer gerçekleştiğinde 'Beşiktaş, Gomez'in cv'sini değil bundan sonraki iki senesini kontrat altına almıştır' demiştim.
Ama sorunun net cevabı; şu an için Beşiktaş adına bir fark yaratamadığıdır.
Yine de her santrfor için geçerli olan şey Mario Gomez için de geçerli olacaktır: Sadece bir gole ihtiyacı var.
Şenol Güneş son iki haftadır 18 kişilik kadroya yedek stoper almıyor. Bu yönetime transfer mesajı mı?
Bir
şekilde mesaj diye de düşünebiliriz çünkü iki deplasmana gitmenize rağmen kadronuzda var olduğu halde kulübenizde bir yedek stoperiniz bulunmuyorsa, bana göre bunun tek bir mantığı olabilir: "Elimde Rodolfo ve Ersan'dan başka kullanacağım stoper yok. Franco ve Milosevic'i düşünmüyorum."
Bu seçimle Şenol hoca da transferin son iki gününde bir stoper daha alınmalı mesajını verdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA