Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Başka bahara

Ali Palabıyık çok konuşuldu maç öncesi... Nasıl bir yönetim gösterdi?
Maç sonrası daha da çok konuşulacak bir yönetim gösterdi. Özellikle ikinci yarıda verdiği kararlarla ve pozisyon yorumlayışı çok yetersizdi. Beşiktaş'ın verilmeyen penaltısı, kırmızı kartlar.. Kısaca dün akşamın kötüsü maalesef Ali Palabıyık idi... Ben penaltı ve kırmızı kartlar açısından bunu söylemiyorum diğer verdiği faul kararlarının inanın çoğu yanlış yorumlardı.
Beşiktaş'ın 11 ve 10 kişilik performansları nasıldı?
İlk yarıya baktığımız zaman; birbirine sürprizi olmayan, topa sahip olunca set oyunu oynayan ve yerleşik orta saha ile rakibini kendi sahasında karşılayan penaltıya kadar pozisyonsuz bir oyundu. Evet, Beşiktaşlılar ben iyi takımım diyordu kendi kendine belki ama bunu açıkçası ilk yarıda göstermiyordu sahada. Ve oyunun esas belirleyicisi, maç anı değişkenleri dediğimiz kırmızı kartlar oldu.
İkinci yarı 10'a 10 giderken oyunu Beşiktaş ele aldı, pozisyonlar buldu hatta gol de buldu! Ama olmayan ofsayta takıldı. Beşiktaş ancak takımlar 9 kişi kalınca gole ulaştı ama bu puan almaya yetmedi.
Quaresma için ne dersiniz?
Gerçekten oyun sorumluluğu olmayan oyuncularla bu oyunu oynamak teknik adamlar için de çok zor bir iş. Quaresma'nın dünkü kırmızı kartı bunun tipik bir örneği. Oyun sizin değil Beşiktaş'ın oyunu. O yüzden yapamadıklarınızla, başaramadıklarınızla kendi hırslarınızı kontrol edememek profesyonel futbolla, futbolculukla kesinlikle bağdaşmaz. Bazen kırmızı kart görmek zorunda bile kalabilirsiniz ama tabii ki böyle değil. Ama şu bir gerçek ki Beşiktaş'ın şu anki oyunu ve takım gücünün tarihsel süreci değiştireceğine inanıyordum dün geceki maçta ama bunu değiştirmek başka bir bahara kaldı.
Sahada kimleri beğendiniz?
Öne çıkan oyuncu kesinlikle yoktu ama sadece ikinci yarı ayakta kalan Babel vardı. Zaman zaman, yine ikinci yarı için söylüyorum Oğuzhan'ın öne çıkışı puana yetmedi. Fenerbahçe'de ise klasik başrol, çıkana kadar yine Valbuena'nın idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA