Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mehter takımı!

Aykut Kocaman'ın "Pas takımı" yaptığı Torku Konyaspor "Kompakt futbol" anlayışı içinde ilk yarıda Galatasaray'la kedinin yumakla oynadığı gibi oynadı.. Konyalı futbolcular kendi evlerinde bile bulamadığı paslaşma rahatlığını TT Arena'da zaman zaman şova dönüştürdü. Konyalı oyuncular rahat paslaşmanın yanında önde de baskı yaparak Galatasaray'ın savunmadan oyun kurmasına izin vermediler.
Sneijder, Selçuk, Donk ve Yasin topla buluştuklarında hemen iki ya da üç Konyalı oyuncunun baskısıyla karşılaştılar. Konya takım halinde gerek baskıyla gerekse alanları kapatarak Galatasaraylı oyunculara hücum edecek ve topu kullanacak boşlukları bırakmadılar. Konya savunması sakatlanıncaya kadar form grafiği yükselen Sinan Gümüş'ün hızlı bindirmelerine ve içeri çalım atıp şut denemesine izin vermediler. Yasin de boş alanda yakaladığı topları hızla hücuma taşıyamayınca Galatasaray, Konya kalesinde tek pozisyon bile üretemedi.
Galatasaraylı oyuncular ilk yarı boyunca Konya'nın rahat paslaşmasını film izler gibi seyrettiler. Bu kadar teslimiyetçi bir ruh hali olur mu? Galatasaray'da bir oyuncunun aklına "Biz de basalım. Biz de agresif oynayıp rakibi bozalım" düşüncesi gelmez mi? Bir yarıyı Galatasaraylı oyuncular resmen çöpe attı.
İkinci yarı üzerindeki ruhsuzluğu atan, mücadele etmeyi nihayet aklına getiren ve rakibe önde basıp agresif, istekli bir Galatasaray sahada vardı..
Zihinsel olarak tükenmiş ve kafası aldığı parada kalan etkisiz Yasin'in çıkıp Sabri'nin girmesiyle Galatasaray Konya kalesine yüklendi. Sabri-Linnes ortaklığı Galatasaray'ın sağdan etkili ataklar ve etkili ortalar yapmasını sağladı. Olcan da soldan Podolski ile birlikte Galatasaray'a hücum etkinliği sağladı. Sneijder, Olcan, Sabri şut denemelerinde kaleyi bulamadı. Olcan'ın kafa vuruşunda topun üst direğe çarpması Galatasaray'ın maç boyu yakaladığı tek net pozisyonuydu.
Galatasaray'ın mehter takımını andıran "İstikrarsız oyun" anlayışına Mustafa Denizli de çözüm bulamayacak gibi görünüyor. Denizli'nin Bilal'e yer vermemesi ya da sonradan oyuna almamasına akıl sır erdiremedim. Umut bu haliyle oynasa ne olur, oynamasa ne olur. Denizli keşke Umut'u çıkarıp Bilal'i oyuna alıp Podolski'yi santrfora çekseydi, Galatasaray daha etkili olurdu. Ayrıca Bilal'in şut atma etkinliğini de unutmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA