Tokat’a özgün yöresel lezzetler arasında yer alan salamura bağ yaprağı önemli bir pazar oluşturuyor.
Ülke genelinde ismiyle marka olan Tokat bağ yaprağı lezzeti ile sofraların vaz geçilmezleri arasında yer alıyor. 20 yıldır yaprak işi ile uğraşan Mustafa Asar, bağ yaprağının bölge ekonomisine önemli bir katkısı olduğunu söyledi. Türkiye’de Tokat Yaprağı denildiğinde Erbaa’nın akla geldiğini ifade eden Asar, “Yaprak paketleme fabrikaları var. Onun dışında Meydan Çarşısı’nda tezgahımız var. Bu tezgahta salamura yapıp vatandaşlara satıyoruz. Tokatlı rağbet gösteriyor. Bağ bahçelerinde yaprak ihtiyacını karşılayanların yanı sıra ticari olarak üretimde yapanlar var. Paketleme tesislerinde çalışan onlarca insan var. Tokat yöresinde üreticisinden satıcısına kadar bağ yaprağı önemli bir pazar oluşturuyor" dedi.
Tokat yaprağı adı altında piyasada satılan bağ yaprakları olmasından muzdarip olduklarını ifade eden Asar, “Yaprak alanlara tavsiyem Tokatlı olduklarına veya Tokat’tan getirdiklerine tam kanaat ederse o satıcıdan yaprak alsınlar. Ha öbür yapraklar yenmez mi? Onlar da yenir de, Tokat’ın yaprağının damak tadı daha bir değişik. Yoksa İzmir’in yaprağı da var. O da güzel ama Tokat gibi damak tadında biraz noksanlık var diyelim” diye konuştu.
Asar, tarladan 6,5-7 lira aldıkları bağ yaprağını işleyerek salamura yaptıktan sonra 9 liradan sattıklarını sözlerine ekledi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Tokat Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Tokat Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.