Sisam lezzet durakları

Sisam lezzet durakları

Sisam Adası’nın farklı noktalarında gittiğimiz her restoranda farklı bir lezzetle karşılaştık. Restoran sahiplerinin neredeyse tamamı hem mekanın şefi hem de müşterilerle birebir ilgileniyor

  • Turizm
  • Cumartesi 30.07.2017
AAA Restoranı (Manolates)
Ahtapot ızgara bir şaheser
Manolates dağ köyünün tam ortasında yer alan restoran Türklerin de vazgeçemediği duraklardan biri. Kendi özel tarifleri bol yeşillikli parmesan salatası bu sıcakta insanı serinletiyor. Deniz ürünlerinden ziyade et ve tavuk ürünleri ön planda. Ama ahtapot ızgarasını tatmadan gitmeyin. Yumuşacık ve çok başarılıydı.

Kosmos (Avlakia)
Hayatımda yediğim en güzel kalamar

Adanın kuzeyindeki bir başka lezzet noktası, Sisam'ın merkezine 12 km uzaklıktaki, denize karşı müthiş bir manzarası olan Kosmos. Sahibi Tasos bey, masayı bize sormadan donatmaya başladı. Önce üzerine susam yağı gezdirilmiş harika bir avokado salatası getirdi. Izgara kırmızı biberleri ve ballı feta kızartmasını da masaya koyunca iştahımız kabardı. Sarmısak esintili, üzerine kendi zeytinyağını gezdirdiği kalamar ızgara ise hayatımda yediğim en güzel kalamardı.


Artemis

Artemis (Vathi)
Ege'nin meşhur otları

Adanın en büyük yerleşim merkezi olan Vathi limanının arkasındaki restoran deniz ürünlerinde iddialı. Restoranın sahibinin oğlu Yannis'in tavsiyelerini dinledik ve deniz ürünlerinden azar azar masaya söyledik. Önce Yunan salatası ile başladık. Yanına midye ve ayrı bir kapta deniz kestanesi yani axinos geldi. Diğer bir tabakta da günlük pazardan alınmış horta, yani Ege'nin o meşhur otları önümüze dizildi. Nefis bir kalamar kızartmanın yanında, soğanla kızartılmış marida (gümüş ile izmarit arası) balığı ise masamızı şenlendirdi.

Elia Restoranı (Pisagor)
Et yemeklerinde iddialı

Elia, Pisagor köyünün limanında yer alıyor. Önce masaya kocaman bol kuru üzüm sulu bir salata koydu. Patlıcanlı mezesi de bir harikaydı. Masanın bir kenarına karışık et, diğer tarafına ise deniz ürünlerinden oluşan kocaman iki ayrı tabak geldi. Yemeklerin lezzetlerine hayran kaldık.

Soul Meze (Karlovassi)
Tarifler anneannesinden

Yerel halkın uğrak yeri olan restoran, yıllarca Atina'da büyük şeflerle çalışmış Yorgo Spiroğlu'nun yeri. Buharda yerel otlarla hazırladığı bruschetta'ları çok lezzetliydi. Üzerine keçi peyniri sürülmüş sıcak pitalı domates salatasını da tavsiye ederiz. Tarifini anneannesinden aldığı fırında tatlı patatesli kuzu butu ise mutlaka tadılmalı.

Dyonisos (Karlovassi)
Keçi peyniri bir harika

Orta Karlovassi'de bulunan bu restoranda her gün farklı bir menü var. Sahibi Dimitri kışın zeytincilik yapıyor. Dimitri beyin spesiyalitelerinden, 'pabucakca' adını verdiği beşamel soslu karnıyarık ve domates soslu vejetaryen patlıcan mezelerini öneririz. Tuzsuz oldukça hafif keçi peyniri de bir harikaydı. Bu restoranda keçi eti öne çıkıyor. İçi pilavla doldurulmuş keçi ve fırında patatesi de tadın.


Argo

Argo Restoran (Kampos)
Bu restoran BM gibi

Adanın güneybatısındaki Argo'nun sahibi Marios bey, gururla restoranına çok farklı ülkelerden gelen müşterilerinden bahsetti. Gerçekten de restoranın masalarına göz gezdirdiğimizde Birleşmiş Milletler gibi her masada farklı ülkelerden gelen müşteriler dikkatimizi çekti. Bu restorana yolunuz düşerse peynirli pideye benzeyen feta peynirli ekmek ya da sarmısaklı ekmeğin tadına mutlaka bakın. Argo'da çok fazla meze ile midemizi doldurmamaya özen gösterdik. Çünkü nefis bir ıstakoz pişirdi bize.