Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kariyer için doğru seçim!

Kariyer için doğru seçim!

Piri Reis Üniversitesi, Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından 2008 yılında eğitim-öğretime başlayan bir ihtisas üniversitesidir. Bir üniversite kenti olan Tuzla'da denize sıfır 30 dönüm arazi üzerine, yaklaşık 60.000 m2 kapalı eğitim alanıyla öğrencilerine ihtiyaçları olan her imkanı sağlamaktadır. Türkiye'nin çevreye duyarlı ilk kampüsü ve deneyimli akademik kadrosuyla öğrencilere başarılarla dolu bir gelecek sunmaktadır.

Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği programlarında lisans eğitimi verilmektedir. Sekiz yarıyıl süren lisans programlarımızda, öğretim dili İngilizcedir.

Mühendislik Fakültesinin temel amacı; öğrencileri 21. yüzyılın küresel rekabet ortamında uluslararası düzeyde çalışabilecek meslek ve iletişim becerilerine sahip, öğrenmeyi öğrenen, yaratıcı, kendini sürekli olarak geliştirmeyi öğrenmiş, araştırma yeteneklerini geliştirmiş, takım çalışması yapabilen, mesleğinin etik kurallarına bağlı, insani değerlere ve topluma duyarlı, yurttaşlık bilincine sahip, donanımlı, sadece yurt içinde değil yurt dışında da tercih edilen mühendisler yetiştirmektir.

Bu anlayışla Pîrî Reis Üniversitesi mühendislik öğretimi programları, öğrenci odaklı ve proje temelli olarak geliştirilmiştir. Endüstri-Üniversite işbirliği kapsamında bu özgün uygulama "tüm endüstri dershanelerimizdir" mottosu ile ifade edilebilir.

Ayrıca yurt içi ve yurt dışı staj olanakları ile Erasmus öğrenci değişim imkanları da etkin bir şekilde uygulanmaktadır. Bu güne kadar Erasmus programı çerçevesinde bazı Avrupa yükseköğretim kurumu ile öğrenci ve personel değişimini kapsayan ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır.

Endüstriyle "Ortak Eğitim" olarak adlandırılan bu uygulama ile endüstriyel kurum ve kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, mühendislik faaliyetlerine iş gücü desteği sağlayacak şekilde Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Lisans Programına kayıtlı öğrencilerin, 3. sınıf dersleri tamamlamalarından sonra 4. Sınıfın her iki yarıyılında öğleden sonraları eğitimlerini tersane, dizayn ofisi, fabrika ve mühendislik firması gibi kamu ve/veya özel sektör işyerlerinde mesleki uygulama imkanı bulmalarını sağlayarak sektörün beklentileri doğrultusunda yetiştirilmeleri amaçlanmıştır. Teknopark İstanbul'da ve yakın çevrede sektörden sekiz firma ve tersane ile "Ortak Eğitim" protokolleri imzalanmıştır. Ayrıca bu uygulamayı destekleyici olarak İstanbul Teknopark'ta PRÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nde teknoloji geliştirme projelerinin yanısıra sadece lisans düzeyinde değil araştırma ve geliştirmeye yönelik proje odaklı yüksek lisans ve doktora çalışmaları yürütülmesi planlanmıştır.

İyi bir eğitim ve doğru bir kariyer planlamasıyla başarılarla dolu bir gelecek için Piri Reis Üniversitesi'ni daha yakından inceleyin.

İlandır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Kariyer için doğru seçim!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA