Kıyma makinası tamircilerinde mesai yoğunluğu başlandı

Kıyma makinası tamircilerinde mesai yoğunluğu başlandı

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile Afyonkarahisar’daki kıyma makinası tamircilerinde mesai yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Tamirciler makinaların güvenli ve düzenli kullanımının püf noktalarını da anlattı.

  • İHA
  • Yaşam
  • Pazartesi 07.08.2017 14:44

Kentteki kıyma makinası tamircilerinde Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala işler artmaya başladı. Afyonkarahisar'da uzun yıllardır kıyma makinası tamirciliği yapan Nurettin Atmaca, çalıştığı iş yerinde makine tamiri, makinaların güvenli ve düzenli kullanımı ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Kıyma makinalarının Kurban Bayramları'nda en çok kullanılan makinaların başında geldiğini hatırlatan Atmaca, "Makinalar evlerde de, kasaplarda da kullanılıyor. Kesilen hayvanların etleri evlerde kullanılmak üzere kıyma olarak çekiliyor. Bozulan makinaların tamiratlarını da bizler yapıyoruz. Tamir için gelen makinalarda genel olarak, makinaların içlerinde plastik dişli vardır ve bu dişlilerde de kırılma olur onun tamiratını yaparız yada bilyelerinde dağılma olur onu tamir ederiz. Kasap için düşünecek olursak makinayı yeniden almaktansa tamirat edilmesi daha uygun yeni makine 4-5 bin TL ve makinanın çeşidine göre değişiyor. Ev tipi makinaları düşünecek olursak beyaz eşyacıların sattığı aletlerin fiyatları biraz daha uygun ama onlarda da parça sıkıntısı yaşanıyor. Sanayi tipi makinaların ise küçük ebatları var onların tamiratları daha uygun" diye konuştu.

"İÇERİSİNE ET ATARKEN ELLER KULLANILMAMALI"

Makinaların düzenli kullanımı ve bozulmasının önüne geçmek içinde kullanıcılara bir takım uyarılarda bulunan Atmaca, "Eti donuk halde iken çekmesinler, makinayı fazla sıkıştırmasınlar ve mümkün olduğunca etleri küçük parçalar halinde atsınlar kıymayı çekerken. Ayrıca Makinaların üzerinde ilistir ve bıçakları vardır, makinanın rahat çalışabilmesi için onların keskin olması lazım" dedi.
Makinaların güvenli kullanımının da önemli olduğunu vurgulayan Atmaca şunları söyledi:
"Makinanın içerisine et atarken ellerini kullanmasınlar muhakkak tokmak kullansınlar çünkü makinalar tehlikelidir tuttuğu zaman çeker."