Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kurban etlerinin saklanmasına yönelik vatandaşların neler yapması gerektiğine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu: "Etin hemen dondurucuya yerleştirilmesi sertleşmesine neden olur. Etleri 1-2 saat serin ve güneş görmeyen bir yerde dinlendirin. Etin kanları boşalıncaya kadar bekletme işlemini gerçekleştirin. Et sertlik kıvamına ulaşınca etlerinizi bölmeye başlayın. Kullanacağınız kadar eti uygun porsiyonlara bölüp dondurucuya koyun. Kıymalık et için yemeklerinizdeki porsiyonları düşünerek uygun büyüklükte ambalajlama yapın. Etlerin dondurucunun en soğuk bölmesine yerleştirin. Derin dondurucudan çıkmış etleri tüketin, tekrar dondurmayın. Donmuş etlerin çözülme işlemini buzdolabında yapın. Koyun eti 4-8 ay, kıyması 1-3 ay; dana eti 6-10 ay, kıyması 1-3 ay; sığır eti 8-12 ay, kıyması 1-3 ay dondurucuda bekletilir."