‘Askıda Ekmek’ geleneği devam ediyor

‘Askıda Ekmek’ geleneği devam ediyor

Ağrı’da Esnaf Ve Sanatkârlar Odası tarafından teşvik edilen ve fırın işletmecisi Erhan Tahtalı tarafından 4 yıl önce başlatılan ‘Askıda Ekmek’ projesi kapsamında yoksul vatandaşlara her gün yüzlerce ekmek veriliyor.

  • İHA
  • Yaşam
  • Cuma 22.09.2017 09:47

Osmanlı İmparatorluğu döneminde maddi durumu iyi olmayan vatandaşların rencide olmaması için başlatılan 'Askıda Ekmek' projesi geleneği Ağrı'da devam ediyor. Kağızman Caddesi'nde bulunan ekmek fırınında her gün yüzlerce ekmek yoksul aileler ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere dağıtılıyor. Hayırsever vatandaşlar her ay fırın işletmesine yüzlerce ekmeğin parasını veriyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, ekmek fırınına gelerek askıdan ekmek almak istediklerini belirterek ihtiyaçları kadar ekmek alıyorlar. Kentte yoksul vatandaşların incitilmeden ekmek ihtiyaçları karşılanırken, bu geleneği 4 yıldır sürdüren ekmek fırını çalışanları vatandaşların takdirini topluyor.

Ekmek fırını işletmecisi Erhan Tahtalı, projenin 4 yıl önce Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın teşvikiyle başladığını söyledi. Fırına gelen vatandaşların kendilerine ekmek aldıktan sonra 3-5 ekmek parası askıya bıraktıklarını belirtti. Bu projeyi 4 yıldır ara verilmeden devam ettirdiklerini dile getiren Tahtalı, "Bizim bazı müşterilerimiz sabit olarak aydan aya her biri 100-200 ekmek parasını bize veriyorlar. Bizde bu ekmekleri fırınımıza gelen maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza veriyoruz. Yoksul vatandaşlarımız ve öğrencilere her gün yaklaşık olarak 100 ekmek veriyoruz. Buda ayda yaklaşık olarak 3 bin ekmek yapıyor. Biz bu askıda ekmek uygulamasından çok memnunuz. Biz fırın sahipleri olarak ta bu projeye her gün 30 ekmek katkıda bulunuyoruz. Biz bu projeyi devam ettireceğiz. Bu ekmekler sayesinde her gün onlarca aile ve öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor. Allah bu hayrı işleyenlerden razı olsun" dedi.