Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Erken seçim beklentisi

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, normal şartlarda Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerin erkene çekilmesini arzu ettiklerini söyledi.
Ben zaten bu yıl erken seçim bekliyorum.
Genel seçimlerin yapılması ne kadar uzarsa, o kadar nahoş olacak.
Sadece siyasi gerilim devam edeceği için değil...
Bu süreçte ekonomi de etkilenecek.
Makro açıdan baktığımızda zaten büyümede yavaşlama bekleniyor.
Birkaç yıl öncesindeki yüksek oranlı büyüme oranları düşecek. Yine büyüyeceğiz ama daha yavaş biçimde...
Tüketici davranışı açısından baktığımızda da durum farklı değil. Evin hanımı "Mobilyalar eskidi, şunları değiştirelim" diyor... Evin beyi karşı çıkıyor: "Hele bekle biraz; seçimler geçsin de..."
Dünyadaki bütün iktidar partileri gibi AK Parti'nin oyları da ekonomiye endeksli:
Ekonomi kötüleşince, vatandaş hükümeti suçlamaya başlıyor. Tabii AK Parti'nin ciddi miktarda "kemik" oyları var ama "yüzergezer" oyların önemini de unutmamak gerek.
Tabii siyasi ortam da önemli: Seçim dönemlerinde gerilim zaten artar... Üstelik bu yıl bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.
Hem de ilk kez halkın oyuyla...
İşte bu şartlarda İSO'dan erken seçim talebinin gelmesi çok normal... İşadamları "Bu işi bir an evvel bitirelim de, önümüzü görelim" diyor.
Ben, AK Parti yönetiminin erken seçim planı yaptığını düşünüyorum. Ama ne zaman? Ağustostaki Köşk seçiminden önce mi yapılacak, sonra mı? Belki de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk veya ikinci ayağı tercih edilecek. Kim bilir?
Bütün bunlar ince siyasi hesaplar gerektiriyor.
Son kararı ise elbette Başbakan Erdoğan verecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA