Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Vicdan meselesi

Türklerin, 5-11 Ocak arasında Google'da en çok aradığı isimleri biliyor musunuz? Birinciliği "Özgü Namal hamile" almış. "Candan Erçetin- Beyaz" ikinci olmuş. Beni en çok üçüncü isim ilgilendirdi: "Boko Haram".
"İslamcı" örgütün niye merak edildiği açık: Nijerya'yı kana bulayan Boko Haram örgütü (Paris saldırılarından az önce) Baga kasabasında 2000'den (iki bin) fazla insanı birden öldürdü.
Ancak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu konuda bir açıklama yapmadı... Soracaksınız: "Ne oldu da birden Nijerya'dan Ankara'ya atladık?" Olay şu:
Biliyorsunuz Charlie Hebdo saldırısında 12 kişi öldü. Bunun üzerine düzenlenen terör karşıtı gösteri (ki Başbakan Davutoğlu da katılmıştı) için Mehmet Görmez, "12 kişi için yapılan yürüyüşü ibretle izledik. Son 10 yılda öldürülen 12 milyon Müslüman için ses çıkarmayanlar, 12 kişi için yürüdü" dedi.
Bence sapla samanı birbirine karıştıran, talihsiz bir açıklamaydı. Ayrıca... "Her gün 900 Müslüman, yine Müslümanlar tarafından öldürülüyor" ve "Öldürülen Müslümanların yüzde 90'ı yine kendi kardeşi tarafından öldürülüyor" diyen kendisiydi.
Ben asıl Boko Haram'ın yaptığı korkunç katliam üzerine bir şey söylememesine şaşırdım. Demek ki 2000 ölü bile Mehmet Bey'in vicdanını harekete geçirmeye yetmiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA