Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Cübbeli Hoca: Oldu mu ya!

Çok yanlış şeylerin söylendiği bir dönemden geçiyoruz. Ne açıdan yanlış? Anayasa'da da yazan "hukuk devleti" ideali açısından...
İşte bir örnek: Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Vahdet gazetesindeki köşesinde IŞİD ile ilgili bir yazı kaleme aldı.
Ahmet Hoca, IŞİD'lilerin görüldüğü yerde katledilmeleri gerektiğini belirterek şöyle diyor: "Kâinatın Efendisi, 'Onlara rastlarsanız Ad ve İrem kavmi ile savaşırcasına onları katledin. Onları öldürene ecir, onların öldürdüklerine de şehitlik vardır' buyurmuştur."
Cübbeli ile derdim yok. atta ekranda rastlarsam izlerim. atılmadığım fikri çoktur ama zeki ve eğlenceli bir kişidir.
Dün burada, "Ortadoğu'ya bulaşmak yerine... Demokrasi, hukuk ve insan hakları alanında onlara örnek olmalıyız" demiştim.
Eğer aksini yaparak, bölgeye nizam getirmeye kalkışırsak... Tam tersi olur: Ortadoğu bataklığı bizi içine çeker (ki şu anda çekmekte).
Bu arada Türkiye'yi de kendine benzetir: Demokrasisiz, hukuksuz, insan haklarının çiğnendiği bir ülke haline geliriz. (Hoş zaten öyleyiz de, durum daha da kötüye gider.)
Cübbeli'nin, IŞİD militanları için "görüldükleri yerde katledilmelidirler" demesi, hukuk devleti açısından vahim bir açıklamadır.
IŞİD fikriyatından ve eylemlerinden ben de nefret ediyorum. Ancak bu nefret, onları gördüğüm yerde katletmemi haklı çıkarmaz.
Güvenlik güçleri onları yakalamalı, mahkemeler de adil biçimde yargılayarak cezalarını vermeli. Eğer böyle yapmazsak, onlardan farkımız kalmaz.
Cübbeli'nin sözleriyle, tekfirci IŞİD zihniyeti arasındaki mesafe, maalesef yok denecek kadar az...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA