Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kim hata yapmak ister?

Daha önce de belirtmiştim: ATV'de yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster", benim en sevdiğim yarışma programı. Yıllardır her fırsat bulduğumda izlerim.
Geçen günkü bölümün ikinci sorusu şu şekildeydi: "Bir futbol maçının sonucuna dair gerçekleşebilecek kaç ihtimal vardır?"
Yarışmacı Prof. Remzi Altunışık, "2" (İki) cevabını verdi ve elendi. Programın sunucusu Selçuk Yöntem, doğru cevabı "Galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik; yani üç..." diye açıkladı.
İtirazım var. Normal şartlarda oynanmış bir futbol maçının, iki sonucu vardır: Ya takımlardan biri galip gelir ya da yenişemezler.
"Galibiyet ve mağlubiyet" aynı gerçeğin başka türlü ifadeleridir. A takımı galipse, B mağlup olmuş demektir. (Veya tam tersi...)
Galibiyet ile mağlubiyeti, "iki ihtimal" olarak değerlendirebilmek için, yarışma sorusunun "takımlardan biri açısından" sorulması gerekir.
Mesela şöyle: "Bir futbol maçında, ev sahibi takımın alacağı kaç tür sonuç olabilir?" Bu sorunun cevabı gerçekten de 3'tür.
Ancak kaç-kaç biterse bitsin, bir futbol maçında (yani takım açısından değil, karşılaşma bağlamında) "iki" sonuç vardı: Ya bir taraf galip gelmiştir veya takımlar berabere kalmıştır.
Soruları formüle eden arkadaşımız, zihnindeki soruyu, kelimelere yanlış dökmüş.
Bence Remzi Altunışık'ın hakkı yenmiş durumda. Kendisi tekrar programa çağrılmalı ve üçüncü sorudan devam etmeli.
Tabii bu arada profesör olduğu için medyanın diline düşen Remzi Beyin gönlünü de almak gerekir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA