Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Korka korka bitiremediler

Artık kimse "Türkiye'ye şeriat geliyor" tantanasını edemez diyorduk, yanılmışız. Huylu huyundan, soylu soyundan, boylu boyundan, kış kışlığından, kuş kuşluğundan, yokuş da yokuşluğundan vazgeçmiyor. Alışkanlıklarından vazgeçmeyen ş harfli diğerlerini bilmem.
Al işte mesela, Kemalist profesör Emre Kongar, "Türkiye Sünni İslam Cumhuriyeti kurulacak" yazmış.
Bunun, bazı emekli subayların on iki yıldır ağızlarına sakız olmuş "İran'a benzeyeceğiz" tekerlemesinden bir farkı yok.
Bunlar, Dalyan Koyu'na karşı rakı içerken yapılacak "orduevi geyikleri"dir. Artık oralarda sakal serbest olduğuna göre Sayın Kongar'a da bir giriş kartı çıkartılmalı ve değerli profesörümüz bir zamanlar sakalını zorla kesmiş olanların sofrasında hiç utanmadan yerini almalıdır.
Haa, bir de daha ince ve sinsi kamışlar var tabii...
"Türkiye doğululaşıyor" yazıyorlar arkadaşlar.
Buna nereden hükmetmişler?
Çok fazla "doğulu turist" geliyormuş. Üstelik bunlar, oylarını AKP'ye vermeyen sahil şeritlerinde görünür olmuşlar. (Kıyılar da gidiyor... AKP ele geçiremedi, onun yerine Araplar el koyacaklar.) Zengin Arap aileleri, Marbella'yı falan bırakmışlar, ülkemize geliyorlar.
Ayışığı mı, Sarıkız mı, Balyoz mu her ne karın ağrısıysa faşist darbe başarılı olsaydı, çözüm kolaydı. Bir bürokratın dediği gibi "Arap ülkelerinden gelen hiçkimse Türkiye'ye sokulmayacak", iş bitecekti.
İşin kötüsü, komünizmi geride bırakmış Ruslar'a laf edilemiyor! Öyle ya, adamlar Müslüman değiller ama onlar da kıyılarımıza yayılıyorlar. Artık "komünistler Moskova'ya" da diyemezsin, ya Pyongyang'a göndereceksin ya Havana'ya.
Olsun canım, bir şekilde bunlar da "doğulu" yani tehlikeli. (Kenan Doğulu soyadını değiştirmediği sürece Onuncu Yıl Marşı'nı söylemesini engelleyelim. Kenan Batılı olsun ki yaptığı işe yakışsın.) Doğulu turist burada çok mutluymuş, kendini daha rahat hissediyormuş.
Onlara rahat vermeyelim arkadaşlar! Kafalarından aşağı kovayla buzlu su dökelim, geri gitsinler.
Çünkü "Türkiye Araplaşıyor, Ruslaşıyor, Acemleşiyor, Gürcüleşiyor"muş.
Asırlık çınar Rahşan Ecevit de kocasının sağlığında böyle bir korkuya kapılmış, "Norveçliler Türkiye'de ev alıyorlar" diye paniklemişti de, bunların çaresizlikten Norveç vatandaşlığına geçmiş bizim buralı Kürtler olduğu anlaşılmıştı...
Allah korusun şimdi bu Araplar Ruslar falan buralarda ev mev almaya kalkarlar, bizi içimizden fethederler. Ya ardından, Türkiye'ye derin bir hayranlık duyan, kimisi bülbül gibi Türkçe de öğrenmiş Afrikalı zenciler sökün ederlerse?
Talat Paşa'nın Ermeni keserek gösterdiği bütün gayretler boşa gider.
"Mübadele" de boşuna yapılmış olur.
"Kolpaçino" filminde Aydemir Akbaş'ın Şafak Sezer'e dediği gibi, bak aziz kardeşim, bak güzel kardeşim, bak şeker kardeşim... Ekonomik kriz içinde feleğini şaşırmış Avrupalı gelmezse, gelemezse, cebinde dövizi olan doğulu gelir.
Türkiye'ye bir şey olmaz, yalnızca para kazanmış olur, korkma. Sor bakalım turiste mal satan, senin tuttuğun CHP'ye de oy vermeyen esnafa, onlar korkuyorlar mıymış?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA