Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bayan azdırıcı

Heriflerin kullandığı telefon numaralarını ezberledim, görünce hiç açmıyorum.
Çünkü oraya oturttukları bir şabalak kızcağız, ya kredi vermeyi teklif edecek ya da her ne karın ağrısıysa yeni kampanyaları hakkında bilgi... Robot sesiyle... Hani havaalanındaki, Cem Yılmaz'ın deyimiyle "deli karı" gibi: Türk... Hava...
Yolları... Dört...
İki... Bir... Numaralı Kapıdan...
Önceleri eğleniyordum.
Bir gün telefon çaldı, salak bir şey "size servet yönetimi hakkında bilgi vermek istiyorum" dedi.
Ben de "hanımefendi," dedim, "servetim yok ki bilgisini alayım... Olunca ben sizi ararım!"
Başka bir keresinde, "hanımefendi, şu anda yurt dışındayım" dedim. "Ne zaman döneceksiniz?" dedi. "Dönmeyeceğim hanımefendi," dedim, "iltica edeceğim, burada kalacağım!"
Apıştı. Kapattı.
Hanımefendi demek zorundasın, çünkü kaydediliyor. Kendi güvenliğimiz içinmiş...
Yalan! Bu, "küfür etmeyelim" diye alınmış bir önlem. Çünkü kanı insanın beynine sıçratınca bir güzel kalaylanacaklarını biliyorlar.
Kimi zaman ev telefonundan arıyorlar, telesekreteri uzaktan dinliyorum ama telefonu açmıyorum. Bir süre direndikten, kendi kavillerince bıcır bıcır birşeyler anlattıktan sonra "görüşmeyi sonlandırıyorum" diyorlar ve kapatıyorlar.
Görüşmeyi sonlandırmak...
Sakatlanan futbolcunun "tedavisini gerçekleştirmek" gibi bir laf.
Bazı hamşolara "Türkçe benzeri" bu dili kim öğretmiş acaba?
Tepki gördüler, artık eskisi kadar eğlenceli tekliflerde bulunmuyorlar. Bir dönem, kısa mesajlarla "bayan azdırıcı" satıyorlardı.
Kremli bilmemne... "Siz asıl bayan yatıştırıcı gönderin" diyemezsin, böbürlenme sayılır. Karadenizli vatandaşın, doktorun "karınızın karaciğerine bir şey dokunmuş" teşhisine "teveccühünüz doktor bey" demesine benzer.
Herkese illallah dedirten bu kepazelik artık sona erecek.
Beğenmediğiniz hükümet, bu tür "metazori" telefon reklamlarına dur diyor.
Aklına esen her zırzopun sabah akşam bizi rahatsız etmesi önlenecek.
Artık "tüketicinin onayı alınmadan" cep telefonunda ya da Internet'te zoraki reklam yapmak yasak olacak.
İşte size yasakçı iktidar!
Ne güzel bir yasak bu...
Çiğneyene, on binlerce, yüz binlerce liraya varan para cezaları geliyor.
Biz şimdi sivri akıllı bir CHP milletvekilinden "bu paralar nereye gidecek" diye de bir soru önergesi vermesini bekleriz...
Böylece solculuk etmiş de olurlar belki, burjuvanın halkı rahatsız etmesini savunarak.
Lakin dikkatli olunuz... Kanun onaylanıp yürürlüğe girince size bir SMS daha gönderecekler, asıl meseleyi laf kalabalığına boğup "bizden mesaj almayı onaylıyor musunuz" diye soracaklar.
Sakın boş bulunup evet demeyiniz, sonra iflahınızı kesmeyi sürdürürler, hiç ağzınızı da açamazsınız. Dertleri zevk edindiyseniz o başka tabii. "Bana bir e-mektup gelsin de kimden gelirse gelsin" diyen "sosyopatlar" konumuzun dışındadır.
Hani şu bütün "asosyal" zavallıların toplaştığı sanal mekânlara da "sosyal medya" adını vermiş ya kimbilir hangi budala...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA