Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Başbakan Sabri Bey

Sevgili ağabeyim Aydemir Akbaş'ın canlandırdığı o unutulmaz kumarcı "Kolpaçino Sabri", o filmde şöyle der:
"Bana imkan verilsin, İstanbul'u Las Vegas yaparım!"
Bazı siyasi partiler de Türkiye'yi Monte Carlo yapmak için kumara kuvvet vermiş görünüyorlar. Eskiden politikacılarımızın kumar sevdası Anadolu Kulübü gibi fiyakalı yerlerde briç oynamak düzeyinde kalırdı.
Artık kitlelere malolmuş, lumpenlere yönelmiş! Kumar oynatan ve büfeciye de yetmiş lira "tost parası" takan bir parti vardı...
Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi diye bir parti daha varmış, MİYP, ilk defa duyduk, bu yüzden dört kere baskın yemiş, sonunda polis kapıyı kırıp bir daha basmış ve kumar oynayan 126 kişiyi yakalamış, oynatan 16 kişiyi de içeri almış. (Bunlar için ne zaman imza toplayacaksınız?)
Aslına bakarsanız, Tuzluk Partisi başta olmak üzere Emine Ülker Hanım'ın partisi de dahil, birçok küçük parti bir tür "nafile kumar" peşinde...
Siyasi kumarı daha büyük çapta oynayan da var: HDP.
Bunlar eskiden adaylıklarını bağımsız koyup meclise tek tek girerler, sonra toplaşırlardı.
Şimdi Selahattin Demirtaş çok kararlı: 2015 seçimlerine parti halinde gireceklermiş.
Demirtaş çok havalandı, cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 9.76 oranında oya ve "solcu Türkler'in de kendilerini desteklemesine" güveniyor. Bu seçmen kitlesinin kıyıcığında "Kürt bağımsızlığı isteyen marjinal liberallerimiz" de var ama esamileri okunmuyor.
Evet, bir kumar oynuyorlar.
Giremezlerse, bu kayıp AKP'ye fazladan 35-40 koltuk daha yazacak ve AKP yeni bir anayasa yapmak için gerekli 330'u bulacak!
Çünkü AKP'nin şimdiden yüzde 48 oyu da garanti.
Bazı utanmaz sosyologlar Hocaefendi'yi mutlu etmek amacıyla sanal cik cik ortamlarında "yüzde 37'ye düştü" diye bir yerlerinden sallasalar bile...
Birçok gözlemci, Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde topladığı oyun son derece yanıltıcı olduğunu ve genel seçimde HDP'nin "geleneksel" yüzde 5-6 düzeyinde kalacağını söylüyor...
Haşim Bey'in keyfine göre barajın aşağı çekileceğini de hiç sanmayın tabii.
HDP meclise girerse ne yapacak? Çözüm süreci için AKP'ye yardımcı mı olacak, yoksa solcu olduğunu sandığı CHP ile anlaşıp yeni anayasayı ve başkanlık sistemini engellemeye mi çalışacak? Herhalde ikincisi. Buna da politika diyorlar.
Giremezse, Kürt bebelerini sokağa döküp gene hır mı çıkaracak?
Önümüzdeki seçimin en ilginç yanı budur. Başka da bir sürpriz yoktur ve olamaz. Dikkat ederseniz, en azılı CHP amigoları bile umutsuz, "biz artık 2019'a bakıyoruz" şeklinde konuşuyorlar. MHP de ne uzuyor ne kısalıyor.
Bakalım seçmen de kumar oynar, tercihini Kolpaçino Sabriler'den yana mı kullanır?
Hiç sanmam.
Kürt meselesinin çözümü, HDP istese de istemese de bulunacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA