Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Habere gel tatlım

Haber dediğin böyle olur, hem de birinci sayfadan verdiler:
Deniz Baykal bayramda denize girmiş. Deniz denize giriyor, "haber değeri" var tabii. Çarpıcı. Şaşırtıcı.
Rahmetli Baykal Kent de rahmetli Erdal İnönü'yle tanıştığı zaman "bendeniz Baykal" deyip elini uzatmıştı da adamcağızı nasıl şaşırtmıştı (yüksek sesle okuyacaksınız ki tadı çıksın)...
Deniz Baykal denize nerede mi girmiş?
Kayseri'de girecek değil ya, Antalya'da girmiş.
Yunan adalarına gidecek değil ya, bayramda "aslen memleketi olan" Antalya'ya gitmiş. Yüz binlerce Türk köylüsü gibi o da "memlekete" gitmeyi tercih etmiş.
"Adres bulmasıyla ünlü" Kılıçdaroğlu'nu bıraksan denize girmeye belki Kağıthane'ye gelecek oysa... Hatırlarsanız "İzmirliler Haliç'te yüzecek" diyerek Türkiye coğrafyasına yeni boyutlar katmıştı. (Çocukluğunda da "Lefter'in kaleciliğinden etkilenip" Fenerli olmuş adamdır.)
Denize giren bizim Deniz önce Kaleiçi'ndeki Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde bayram namazını kılmış (hani bunlara Allahsız diyorlardı?)... Sonra da Avcuoğlu Börekçisi'nde serpme böreği yemiş. Bunu her bayramda yaparmış.
Haber dediğin böyle olmalı, içinde "bütün unsurlar" bir tamam yer almalı... Bunların hangisi N, hangisi K'dır, orasını da okuyucu bulsun.
Gazeteciler de tekne tutup kendisini izlemişler, denizde karpuz kabuğu, kabak, patlıcan, başkaca domates yokmuş.
Deniz denizde beş yüz metre açılmış, aşağı yukarı bin yedi yüz kulaç atmış. Fakat cahil Sahil Güvenlik görevlileri "boğuluyor" sanıp koşmuşlar (koşamazlar, teknelerine gaz vermişler.)
Deniz Baykal, boğulmak şöyle dursun ve de Allah korusun, sudan kafasını çıkarıp gazetecilere demeç bile vermiş.
Marifet kafayı çıkarmadan vermekti ya, hadi neyse...
Vermiş de ne vermiş?
"En kısa zamanda hükümetin kurulmasını" istemiş. "Seçimin kırkı çıktı" demiş. "Koalisyon çalışmalarının hızlandırılmasını" önermiş.
"Türkiye'nin önünü açalım" da demiş tabii.
Bu son derece önemli bir gelişme ama bendeniz (yani ben Engin), daha da önemli haberlerin takipçisiyim.
Mesela başka neler olmuş?
"Türkler'in en çok küresel ısınmadan korktukları" açıklanmış. Güzel yıldız Burcu, Sri Lanka'da evlenme teklifi almış, evet demiş (yanlış anlamayın, çocuk Türk.)
Sakallı kadın Harnaam Kaur "sakallarıyla daha da güzel olduğunu" belirtmiş. Conchita Wurst ile Cüppeli Ahmet Hoca'nın bu konuda ne düşündükleri bilinmiyor.
Burak Özçivit ile Murat Boz yoldan geçenlere baklava ikram etmişler.
Bulgar kâhin Vanga yeni bir şey söyleyememiş çünkü ölü. Hangi yılanın hangi ineği yuttuğunu da siz araştırın.
Suyun içinde değilim, karadayım ama bir demeç de ben vereyim: Lefter'i Fenerbahçe'nin kalecisi sanan adam bu ülkede başbakanın yardımcısı bile olmamalıdır. Genç olsa hadi neyse de adamda yaş altmış yedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA