Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Boş laftan kim ölmüş?

İktidarın bir terörle mücadele politikası vardı: Müzakere ve asgari müşterek arayışı, yani demokratik çözüm... Fakat PKK iktidarı enayi yerine koydu. Çözüme ve barışa niyetli olmadığı için iki yıl boyunca hükümeti oyalayıp o arada "yığınak" yaptı.
Çözüm arayışı yani Oslo'da yürütülen gizli görüşmeler de Fetö tarafından "deşifre" yani "sabote" edildi, önü tıkandı. Ben Fetö dedim, siz CIA okuyunuz.
Böylece iktidar da eskisinden çok daha sert bir hamleyle PKK ile savaşı yeniden başlattı. PKK yeni kazandığı mevzilerden önemli ölçüde püskürtüldü. Bu kadar sert bir reaksiyon beklemediği için de şaşırdı.
Bu bir politikadır. Eskisi de bir politikadır yenisi de. Beğenin ya da beğenmeyin.
Peki muhalefetin politikası nedir?
Tek satacağı malzeme iktidar tarafından elinden alınan MHP'nin söyleyeceği hiçbir şey kalmamıştır. (Keşke Meral Abla'nıza "senin bu konuda Bahçeli'den farkın nedir" diye sormayı akıl edebilseydiniz, acaba iki cümleyle olsun cevap verebilir miydi?)
Peki CHP'nin bir politikası var mıdır? Yani, "her yanı okullarla donatırdım" gibi ilkokul düzeyinde lafazanlığın ötesinde...
Yoktur.
Hiç olacak şey değil ama CHP yarın iktidara gelse, apışır kalır.
Bu nedenle, sırtında yumurta küfesi olmadığı için de, bol keseden sallamakla yetiniyor. Her konuda olduğu gibi.
Belki de "hiçbir zaman iktidara gelemeyecek olduğunu bilmenin" hazin rahatlığıyla!
Kılıçdaroğlu'nun şu boş laflarına bakınız: "Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa verelim. Yasa değişikliği, hay hay, buyurun yapın. Anayasa değişikliği, hay hay, buyurun yapın. Her katkıyı verelim."
Ne yani, bir anayasa değişikliği yapılsa da "eyalet sistemine" yani federasyona geçilse, bu arada Kürt belediyelerine falan da "özyönetim" hakkı tanınsa, CHP buna destek mi verecek? Hayır.
Tam tersine, PKK ile savaşı daha da sertleştirmek amacıyla bazı anayasal hak ve özgürlükler ortadan kaldırılsa buna mı katılacak? Hayır.
Öyleyse ne demek istiyor?
Hiçbir şey demek istemiyor, boş boş konuşuyor.
CHP, birkaç yıldır "mecliste dört partinin de katılacağı komisyonlar kurulmasını" istiyor, bunu "teröre çözüm" olarak sunuyor.
"Can düşmanı" konumunda MHP ile HDP elele verecekler, komisyona katılacaklar! "Hepsini içeri tıkın" diyenlerle "PKK'nın halkla ilişkiler bürosu" gibi çalışanlar ortak komisyon kuracaklar!
Komisyon bir kurulunca da terörü şıp diye bitirecek. CHP kafası böyle çalışıyor.
Ortada ne tutarlı bir eleştiri var, ne de somut bir politika. İşte bu nedenle de CHP ne batar ne çıkar, ne uzar ne kısalır.
Şu "Orta Anadolu'ya yoktan kurulacak ve yurt dışından doktoralı yirmi beş bin kişi çalıştıracak, Çin'den mal getirtip sarıp sarmalayıp Azerbaycan'a satacak megakent" projesi ne oldu Kemal Bey?
Bir de CHP'nin politikası yok derler, al sana politika, bari bunun üzerine uç.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA