Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

İstedikleri olmayacak!

Pazar notları:

"Yarabbim, beni bana çok yabancı bir zamana zorluyorsun" diyerek yakınıyordu ya Rilke... Onu şimdi anlıyorum.
Onunla birlikte ağlıyorum.

***

Berrak bir kızgınlık ve kimseyi borçlandırmamış bir kırgınlık birbirine çok benzer ve ne güzeldirler.
***

Hatıralar biriktirdiğimiz doğru mu? Bizi esir alan bu telaş ve sonu gelmez yer kapma kavgasından geriye ne kalır ki! Hatıralar değil kalan, muazzam bir yorgunluk.
***

Günümüzde "hayat" denilen şey durmadan reklamı yapılan bir ürün. Ya satın alıp tüketiyorsun ya da hiç "yaşamıyor"sun!
***

Çekmecelerimden birinde yaprakları sararmış bir defter buldum. 20'li yaşlarımın başında okuduğum kitaplardan aldığım notları kaydettiğim bir defter. Fakat aralara birer satırlık günce gibi şeyler de karalamışım. Birinde şöyle yazıyordu: "Oldum, düştüm." Okuyunca ürperdim. Birkaç sayfa ötede de şu notu düşmüşüm: "İstasyondan çıktığım anda karşılaştık ya, o sen değildin!"
***

Tam "ben bir hiçim" dediği anda kibri zirve yapıyor... Kibrin sonsuz bir çeşitliliği var.
***

Tam "seviyorum" diye haykırdığı anda içi buz kesmeye başlıyor... Kayıtsızlığın bin türlü maskesi var.
***

Bu tipi daha önce de sormuştum, bir daha sorayım: Öğrenmek için gereken sabra sahip değil, çabuk sıkılıyor. Bu yüzden bilmiyor, bilemiyor fakat sürekli malumat biriktiriyor. Odaklanamıyor ama göz gezdiriyor. Düşünmüyor ama durmadan tartışıyor... Tanıdık mı, kendimizi?
***

Korkmamak gerek! Ahmet Murat'ın o pek içli "Bir İhtimal Daha Yok" şiirindeki dizeyi hatırlamanın tam zamanıdır: "ana menüye dönmek için lütfen sıfırı tüketin."
***

İstiyorlar ki "merhametli" olmayalım, biraz acıyıp yolumuza devam edelim. İstiyorlar ki, "güzel eylem"den uzak kalıp güzel sözlerle oyalanalım. İstedikleri olmayacak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA