Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

2014'ü de eski yıllar gibi zamanın boşluğuna mı atacağız?

Evet, bugün 2014'ün son günü...
Hani cimri adama "Yeni yılın kutlu olsun" deyince sinirlenmiş,
- Ben eskisini en az 7-8 yıl daha kullanabilirim, demiş ya...
Bizim eski yıllarımızın kullanılıp atılan tüketim malları gibi zamanın boşluğuna atılmaları, müsriflikten başka nasıl izah edilebilir?
Aslında öylesine çarpıcı ve eşsiz anılarla dolu ki eski yıllarımız...
Bu yılın son gününde bile sonsuzluğa kadar belleğimize yerleşecek haberlerle dolu değil miydi gazeteler?
Mesela "Paralel Yapı"nın kimlere sahte isimler takıp onları hangi uydurma örgütlerin üyesi oldukları gerekçesi ile dinlediğini, ayrıntıları ile öğrendik.

Ama ne liste...
Örneğin hepimiz MİT'in herkesi dinlediğini zannederdik... Oysa Paralel Yapı, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal'ı 2009'da "İBDA-C" örgütü üyesi olarak göstererek dinlemiş.
Dinlenilen bazı diğer isimler ve dinlenilme gerekçeleri de çarpıcı değil mi? Şu listeye bir bakın...
Hüseyin Gülerce (Organize), Ertuğrul Özkök (Organize), Rahmi Koç (Organize), İlter Türkmen (İBDA-C), Arzuhan Doğan Yalçındağ (İBDA-C), Uğur Dündar (Hizbullah), Akif Beki (Organize), Mehmet Ali Birand (Hizbullah), Cüneyt Ülsever (Hizbullah), Sedat Ergin (Terör), Şükrü Küçükşahin (Hizbullah), Fatih Çekirge (İBDA-C)...

Hep böyle listeler var

Tımarhanedeki zırdelilerden birinin kalın bir kitabı okuduğunu gören doktor "Ne anlatılıyor bu kitapta" diye sormuş ona... Zırdeli "Bu kitapta çok isim var ama bir olay da, isimler arasında bir bağlantı da yok" diye cevap vermiş... Doktor uzanıp almış kitabı...
Kapakta "Telefon rehberi" yazısı varmış.
Şimdi "2014 geride kaldı" diyerek yılın bu son haberindeki listeyi de geride bırakabilir misiniz? Veya 2014'te "Türkiye'de demokrasi yok, özgürlükler tehlikede" içerikli bildirilere imza atan "Aydınlar" arasında yer alan isimlere bakarken de, bu fıkrayı hatırlamaz mısınız?

Herkes bir şeyler yapıyor

Aslında herkes kendince bir şeyler yaparak yaşamını sürdürmeye çalışıyor...
Mesela "Siyaset yapıyorum" diyerek "Açılım Süreci"ne karşı terörizmi sokağa çağıranları da görmedik mi 2014'te?
Hani adam cinayet sanığı olarak yargıç karşısına çıkmış. Suçunu itiraf edince, yargıç cinayetin nedenini sormuş. Adam "Para için öldürdüm" diye cevap vermiş.
Yargıç "Eline ne kadar geçti bu cinayetten" diyerek sorusunu yenileyince katil, "Beş lira aldım" demiş. Yargıç rakamı duyunca öfkelenip, bağırmış,
- Ne biçim insansın sen. Beş lira için adam öldürülür mü? Yargıcın öfkesi karşısında katil boynunu bükmüş ve "Hâkim Bey, beş oradan, beş buradan geçinip gidiyoruz işte" demiş.
Evet... 2014 bitse de unutulmaz ki!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA