Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Allah neden iki göz ve iki kulak ama tek ağız vermiş insana?

Bir koalisyonda ortak olmaları muhtemel siyasi partilerin sözcülerinin herhangi bir koalisyondaki ortaklıklarını imkansız kılacak söylemlerini izlerken, sizler de şaşırmıyor musunuz?
Örneğin hem anayasal hem de siyasal gerçekler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devlet düzeninin de, demokrasinin işleyişinin de merkezine yerleştirmiş... Siz bir meşru siyasi partinin yetkili sözcüsü olarak, her konuşmanızda Cumhurbaşkanını yok sayarcasına açıklamalar yaparsanız, "Siyaset problemleri üretmek ve bunlara yanlış teşhisler koyup, hatalı çözümlere konu etmek mesleğidir" deyişinin doğruluğunu kanıtlamaya çalışmaktan başka ne yapmış olursunuz?

Saçmalıklar enflasyonu

Ya da sizin partinizin dışındaki partileri "Rakip" olarak değil de "Düşman" olarak gördüğünüzü söylerseniz... Hiçbir seçimde iktidara alternatif parti olmak konusunda iddianız yokken, sanki seçimden siz en büyük parti olarak çıkmışsınız gibi davranırsanız... Yurt ve dünya sorunları üzerinde çözümlere ilişkin tek kelime etmezken, sürekli kavga konuları üretmeyi yeğ tutarsanız...
Kısacası bazı siyasetçileri dinlerken "Allah insanlara neden iki kulak ve iki göz verirken, neden tek ağız ve tek dil vermiş" sorusunun cevabının "Çok dinleyip çok görsünler ve az saçmalasınlar" olduğunu düşünmüyor musunuz?
Bereket saçmalamayanlar ve çok dinleyip az konuşanlar da var dünyada... Bunlar ağızlarını arada bir açtıklarında hepimizin belleklerimize yerleşen ve bazıları hepimizi düşündürerek güldüren sözler söylerler.

Akıllı sözler

Bazı evrensel örnekleri hatırlayalım mı?
- Savaş, Alman operaları gibi hem uzun hem de gürültülüdür./ Kanadalılar silahsız Amerikalılardır./ Hayatın senaryosunu Allah yazar, biz sadece diyalogları doldururuz./ Ekonomistler ekonomiden anlasalardı zenginlerin danışmanı olmazlardı. Zengin olurlardı./ Hayat sanatı taklit etmez. Hayat kötü televizyon dizilerini taklit eder./Güzel bir kadın doğduğunda zengin olan ve yaklaştıkça yoksullaşan insanlara benzer./ Ekonomistler ekonomiden anlasalardı zenginlerin danışmanı olmazlardı. Zengin olurlardı./ Bir erkek için en tehlikeli besin maddesi düğün pastası olabilir./ Dünyada kimse kendisi ayaktayken başkalarının uyumasını doğru bulmaz./ Sadece 94 yaşında olanlar 95 yaşında olmayı isterler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA