Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Pantolona dökülen asit olmasaydı telefon da mı olmazdı?

Sürekli cep telefonları ile konuşan, mesajlaşan insanlara bakarken, bu "Telefon" denilen aygıtı bulan Graham Bell'in kadersizliğini düşünüyorum.
Bell bir tel üzerinden sesi iletmeyi amaçlayan çalışmalarını yardımcısı Watson ile Boston'da sürdürürken, geliştirmeye çalıştığı aygıtın bataryasından pantolonuna asit dökülür. Yardımcısını kendisine yardım etmesi için "Mr. Watson, I want to see you" (Bay Watson, sizi görmek istiyorum) diyerek yanına çağırır. Bu çağrıyı Watson telefondan duyduğu için, tarihteki ilk telefon konuşması da, 1876'nın 10 Mart günü gerçekleşmiş olur.

İlk konuşma

Telefonu icat eden Bell'in bu aygıtla konuşabileceği sadece bir kişinin bulunmasına karşı, bugün hiçbir şeyi icat edemeyen milyonlarca kişinin, pantolonlarına hiçbir şey dökülmediği halde birbirleriyle konuşabilmeleri ve daha ötesi yazışabilmeleri kaderin garip bir cilvesi değil midir?
Ama hayat böyle bir şey neticede... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir yıl önce "Çatı adayımız" diyerek MHP ile birlikte Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu bugün "Çatı adayımız" diyerek CHP-MHP koalisyonuna Başbakan adayı olarak gösterememesi de, kaderin garip bir cilvesi değil midir?

Acaba ne döküldü?

Acaba Bell'in pantolonuna asit dökülmesine benzer bir şey olduğu için mi Kılıçdaroğlu MHP Genel Başkanı'na "Mr. Bahçeli, I want to see you" diyerek çağrıda bulunmuş ve CHP seçmenine, MHP'li bir ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak sunmuştu? Yahut şimdi AK Partili Davutoğlu'nu CHP'nin de Başbakan adayı olarak görebilmesinin nedeni, seçim sandıklarından CHP için çıkan oyların oranının bunların pantolonlarında asit etkisi yaratması mıdır?

Yanlış öngörüler

Ama bilelim ki insanlar gelecekte neler olabileceğini her zaman doğru öngöremezler.
20'nci yüzyılın başında New York'ta bir basın toplantısı yapan Alman sanayici Benz "bir yılda 1000 otomobil üreteceğiz" diye açıklama yaptığında, New York basınında "Bu adam bir sahtekâr" içerikli yazılar çıkmıştı. Bunlardan birinde de "Diyelim ki bu adam bir yılda 1000 otomobil üretti. Acaba bu 1000 otomobilli kullanabilecek 1000 makinisti bir yıl içinde nasıl yetiştirebilecek" deniliyordu.

Zor tercihler

AK Parti-CHP koalisyonuna ilişkin öngörüleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Diyelim ki bu koalisyon kuruldu... Hem Beşar Esad'ı savunanları, hem Gülen Örgütü'nü kollayanları, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı boykot etmeye yeltenenleri koltuk sahibi kılmak için hangi bakanlıklar bunlara verilecek? Acaba bunlar yetkilerini Mısır'ın Sisi'sinden mi alacaklar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA