Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Davacının akılsızı derdini mübaşire anlatır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kahvaltıda bir araya geldiği Avrupa Birliği büyükelçilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şikâyet etmiş ve "Hiç kimsenin cumhurbaşkanı değildir ancak kendi yandaşlarının cumhurbaşkanıdır Erdoğan" demiş.
Rahmetli Ömer Asım Aksoy'un ( 1898- 1993) derlediği halk deyişlerinden biri de "Davacının akılsızı derdini mübaşire anlatır" şeklindedir... Kılıçdaroğlu da derdini halk ya da seçmen yerine AB büyükelçilerine anlattığına göre, acaba bundan sonra ne gibi gelişmeler olur dersiniz? AB ülkeleri Türkiye ile ilişkilerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yok sayıp, Kılıçdaroğlu'nu mu Türkiye'deki muhatapları olarak kabul ederler?

Uyumsuzluk meselesi
Yurt ve dünya gerçeklerini yok sayan ve kendi hayal dünyalarındaki takıntılara dayalı yaşam sürdüren uyumsuzlar hakkında sayısız fıkra vardır. Böyle bir uyumsuz "Akıllandığı" gerekçesiyle hastaneden taburcu olduktan sonra bir ayakkabı atölyesi açar. Başhekim, bir çift ayakkabı siparişi verir. Eski hasta yeni ayakkabıcı, başhekimin ayak ölçülerini aldıktan bir süre sonra başhekime telefon açar ve sorar:
- Ayakkabınızı bitirmek üzereyim, sadece topuk kısmı kaldı. Topuk arkada mı olsun önde mi?

Sınır hattı
Kişi topluma, çevreye, koşullara, zamana uyumsuzluklar göstermeye başlayınca, onun akıl sağlığında bir bozulma olduğundan kuşku duyulmaya başlanır. Eğer kişi değişimi ve güncel gerçekleri görmezden gelip, takılmış plak misali hep aynı sloganları seslendirmeyi sürdürüyorsa, bazı toplumlarda buna "İlkeli aydın" veya "Tavizsiz adam" da denebilir. Kısacası akıllı olmakla olmamak arasında ince bir çizgi vardır. Bu çizgiye "Sınır hattı" denilir.
Aklın eksikliği insanlarda takıntılı "Korkular" da yaratır. Bizde çok yaygın olan "Erdoğan takıntısı" dışındaki bazı diğer takıntılı korkuları da hatırlayalım...

Takıntılı korkular
Ablutophobia- Yıkanma korkusu/ Aerophobia- Hava yutma korkusu/ Ambulophobia- Yürüme korkusu/ Anthrophobia- Çiçek korkusu/ Arithmophobia- Sayı korkusu/ Bibliophobia- Kitap korkusu/ Chionophobia- Kar korkusu/ Chromatophobia- Renk korkusu/ Chronophobia- Zaman korkusu/ Deciophobia- Karar alma korkusu/ Didaskaleinophobia- Okul korkusu/ Gnosiophobia- Bilgi korkusu/ Hemophobia- Kan korkusu/ Hypnophobia- Uyuma korkusu/ Neophobia - Yenilik korkusu/ Oneirophobia- Rüya korkusu/ Panophobia- Her şeyden korkmak/ Phobophobia- Korkmaktan korkmak/ SophophobiaÖğrenme korkusu/ Triskadekaphobia- 13 sayısından korkmak.
Kısacası siyasetçilerin uyumsuz davranışlarına bazen bu açıdan bakmak da gerekebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA