Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Gündemlerimiz o kadar farklı ki

Biz burada, Türkiye'de neleri konuşup tartışıyoruz, onlar Amerika'da neleri konuşup tartışıyorlar?
Şu anda biz bir yandan PKK ve FETÖ terörünü sona erdirmenin yol ve yöntemlerini konuşup tartışırken, bir yandan da Dünya Enerji Kongresi'ne katılanların geleceğe dönük beklentilerini ve öngörülerini dinliyoruz.
Özetle gündemimiz yoğun ve hayati konular bu gündemi belirlemekte.

Karşılıklı atışıyorlar
Dünyanın en iyi üniversitelerinin, en seçkin araştırma merkezlerinin ve en büyük şirketlerinin bulunduğu Amerika ise, kasımdaki Başkanlık seçimlerinin kampanya döneminde rakip adaylar olan Trump ile Clinton'ın birbirlerine atacakları çamurların neler olabileceğini tartışıyor.
Bu arada Hillary Clinton'ın eşi sabık Başkan Clinton'ın kaç kadına tecavüz ettiği üzerindeki tartışmalar da, Amerika'nın gündeminde.

Derin Amerika'nın gündemi
Tabii ki Derin Amerika'nın gündemi farklı... Derin Amerika'ya yön verenler, kim Başkan olursa olsun hiçbir şeyin değişmeyeceğini bildikleri için Trump'la Clinton'ın atışmalarına fazla önem vermiyorlar.
Sadece Trump Başkan olursa onu raya sokmak için biraz yorulacaklarından ötürü, medyada Clinton'ı cilalama kampanyası sürdürüyorlar.

Yeni müttefikler
Ama şu anda onların asıl ilgilendikleri konu, Türkiye'yi Irak'taki IŞİD'le mücadelede devre dışı tutmak ve Türkiye'nin yerine PKK/ PYD'yi koymak... Bu açıdan baktığınızda Halep'i kimin bombalayacağı konusunda Rusya ile iplerin kopması noktasına gelmiş olmak bile, Türkiye'nin yerine belirli Kürt grupları ikame etme projesi kadar önemli değil.
Evet... Durum ne yazık ki böyle görünüyor.
Amerikan derin devletinin stratejik ortağı PKK/ PYD artık... Trump'la Clinton tartışadursunlar, bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA