Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Ya Obama FETÖ’nün Beyaz Saray imamı ise...

Sizin de zihninizde "Acaba Obama da FETÖ'cülerin Washington'daki imamı mı" sorusu zaman zaman oluşmuyor mu?
Babası Kenyalı olduğuna göre, FETÖ'nün Afrika'daki faaliyetinden etkilenmiş olamaz mı bu aile?
Bu garip içerikli kuşkunun nedeni ortada... FETÖ'nün Pensilvanya'daki elebaşı AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne kadar karşı ise ve işi darbe teşebbüsü yaptırmaya kadar da götürdü ise, Obama da izlediği siyaset ile sanki Türkiye bir NATO müttefiki değilmiş de düşman bir ülkeymiş gibi davranıyor.
Daha ötesi var mı?
Obama'nın ABD'si PKK/ PYD terörist oluşumu ile iyi geçinmeyi, Türkiye ile dostluğa yeğ tutuyor. Musul harekâtı dolayısıyla bu tablo daha iyi ortaya çıkmadı mı?

Obama'nın tutarsızlığı
Bu konudaki kuşkular Amerikan yayın organlarında da yer almaya başladı. Son olarak "The American Interest" dergisine göre Obama'nın tutarsız politikası nedeni ile Rusya Ortadoğu siyasetinde önemli bir rol oynamaya başlamış. Dergiye göre Türkiye ile Rusya'nın yeniden kurulan ilişkileri sadece Washington'un değil, aynı zamanda NATO'nun da bir problemi olmakta. Yazıda Rusya'nın NATO'ya ciddi bir yara verdiği ve Türkiye'nin Batı'ya özellikle de ABD'ye yabancılaştığı belirtildi.

Obama'nın sorumluluğu
Bu derginin Türk-Rus ilişkilerindeki gelişmeleri abartarak değerlendirdiğini söyleyebiliriz.
Yani Ankara ile Moskova'nın yakınlaşması, Türkiye'nin NATO'dan uzaklaşması anlamına gelmiyor. Ancak özellikle dış politikada beceriksizlikler sergileyen Obama'nın Irak'ı ve Suriye'yi sürüklediği trajik durumlar, Türkiye'ye de dış kaynaklı terör biçiminde yansımadı mı? Ya da sayıları 3 milyonu geçen Iraklı ve Suriyeli sığınmacıların çaresizliklerinde Obama'nın hiç mi sorumluluğu yok?

Gülen tutkusu...
Tabii bir de Obama yönetiminin "Hukuk" gerekçesi ile Fethullah Gülen'e sahip çıkması sorunsalı var. Bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün şöyle demişti:
"- Terör örgütlerini koruyan bir hukuk sistemi olabilir mi? Bir teröriste 'green card' verilir mi ya. 'Green card' ile beyler gibi ABD'de yaşıyor. Siz kimi kandırıyorsunuz.
El Kaide ABD'de terör eylemi yaptığında da ABD'de aynı hukuk yok muydu?
ABD onca operasyonu neye dayanarak yaptı? Pakistan'da, Afganistan'da Usame Bin Ladin'i vurduğunda hangi hukuk sistemine dayanarak vurdu?" Evet... Ya Obama gerçekten FETÖ'nün Beyaz Saray imamı ise...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA