Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hitler Almanya’ya iltica etmiş bir Türk diplomat mıydı?

İsviçre'nin "Tages-Anzeiger" gazetesine göre Volkan Karagöz adındaki Türk diplomat, ailesi ile birlikte İsviçre hükümetinden sığınma hakkı istemiş. Bu son başvuru ile birlikte, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden bu yana İsviçre'den sığınma isteyen Türk vatandaşlarının sayısı 408'e ulaşmış.
Bu konuda Almanya'dan geçen ay yapılan açıklamada da, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden bu yana Almanya'dan sığınma isteyen diplomatik pasaportlu Türklerin sayısının 136 olduğu duyurulmuştu.
Aslında garip bir durum var ortada...

Kucak açıyorlar
Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sığınarak canlarını kurtaran 3 milyon insanın yarattığı yoğunluğu, bazı Avrupa ülkeleri sanki hafifletmeye çalışmak için, sığınmak isteyen Türk vatandaşlarına kucak açıyorlar.
Bu Türklerin darbeci ya da FETÖ'cü ya da PKK'cı veya DHKP-C'li olmaları önemli değil. Nitekim 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan darbeci sekiz subayı, Yunanistan iade etmedi. Özdemir Sabancı cinayeti faillerinden Fehriye Erdal'ın da başta Belçika olmak üzere Avrupa ülkelerinden 15 yıl nasıl şefkat gördüğü hep hatırlarda değil mi?

Neo-Nazizm mi?
Neyse... Sonunda her şeye alışıyor insan. Ama galiba sadece biz alışıyoruz bazı garipliklere... Mesela Almanya'da 4 milyon Türk'ün yaşamasına rağmen Alman yetkililer Türklerle Türkiye'nin bakanlarının buluşmalarına izin vermeyince, biz de doğal olarak bu uygulamayı Neo-Nazizm olarak niteliyoruz.
Ama bu Nazi nitelemesine Almanlar öylesine öfkeleniyorlar ki, bunu anlamak mümkün değil... Yabancı düşmanlığı da Nazizmin bir öğesi değil mi ki?
Sonuçta Alman siyasetçiler kendilerinin Nazilere benzetilmesine bu derece kızdıklarına göre, belki sonunda özür dileriz ve "Aslında siz değil biz Naziyiz... Zaten Hitler de Almanya'ya iltica etmiş bir Türk vatandaşıydı" falan deriz.

CIA'ya borç öder mi?
Şu dost ve müttefik ülkelerin Türkiye'de barınamayan Türk vatandaşlarına gösterdikleri hoşgörü, gerçekten göz yaşartıcı noktalara geldi. Özellikle Amerika'nın CIA'sının Fetullah Gülen'i bağrına basması, hepimizi duygulandırıyor.
Bakarsınız Amerika'daki FETÖ'cüler Trump'a karşı darbe yapıp, CIA'ya minnet borçlarını bir gün öderler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA