Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Yorgun ve yaşlı kıtanın artık kimseye zararı dokunamaz

Hollanda veya Almanya ya da Avusturya yahut İsviçre ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin ne yapacağı ortada... Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminin izlerini kesin olarak 16 Nisan günü referandumda silecek. Yeni yönetim sistemi ile Avrupalıların kafa karışıklıklarını ve küçük hesaplarını Türkiye'nin yönetimine ve istikrarına yansıtmaları, imkânsız hale gelecek.

Çok önemsedik
Ama bir büyük gerçek de var... Biz Türkler olarak Avrupa'yı gerektiğinin ötesinde önemsedik. Şu andaki Almanya'nın bir Amerikan uydusu olduğunu görmezden geldik. Hollanda'nın Orta Çağ'dan gelen birikiminin bugüne de yansıdığını zannettik. Çin'in, Hindistan'ın rakamlarını hiç düşünmeden Avrupa ülkelerinin büyüklüklerine hayranlık duyduk.

Her çeşit ideoloji
Tüm ideolojilerin, faşizm ve nazizm dahil Avrupa'da üretildiğini pek düşünmedik. Anti-Semitizm'in ve her çeşit ırkçılığın Avrupa malı olduğunu, bu kıtanın soykırımlara, pogromlara sahnelik yaptığını hatırlamadık. Ve bizim 1930'lu yıllarımıza Mussolini'nin, Hitler'in nasıl ilham verdiklerini çok az ele aldık. Amerikan ve İngiliz işgalcilerinin yeni Almanya'yı Nazi kadrolarını, Gehlen'leri kullanarak yeniden kurduklarını da pek dikkate almadık.

Askeri demokrasi
İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki yalnızlığımız ve Sovyet tehdidi bizi öylesine ürküttü ki, Soğuk Savaş döneminde Amerika'nın uç beyliği olmayı tartışmasız kabullendik. Bu süreçte bize sunulan "Askeri Demokrasi"yi de gerçek demokrasi zannettik. Darbelerin milli hareketler olduğu yanılgısına düştük. Bu arada bir "Hıristiyan Kulübü" olan Avrupa Birliği'ne bizi de üye olarak alacakları yanılgısı ile yıllarımızı geçirdik.

Artık uyanıyoruz
Şimdi uyanma çağındayız... Kimin ne olduğunu, kimin neyi amaçladığını çok iyi öğrendik. Bu eğitimimiz 15 Temmuz şoku ile çok güçlendi. FETÖ'yü, PKK'yı falan yakından tanıdık. Kimlerin bu örgütleri taşeron olarak kullandıklarını gördük. Kısacası Hollanda ya da Almanya ne yaparlarsa yapsınlar, sadece kendilerini etkilerler... Yorgun ve yaşlı kıtanın yeteneksiz oyuncuları dünya sahalarında artık kimseye gol atamazlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA