Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bunları, adam yerine konmamak en fazla üzüyormuş...

Deneye deneye hangi davranışın en fazla etki yarattığını anlayacağız... Türkiye aleyhindeki her türlü komploya destek veren ülkelere karşı koyduğumuz tepkilerin türünden söz ediyorum.

Bunlar hep böyledir
Almanya ve Hollanda'ya "Faşist" ya da "Neo-Nazi" dediğimizde bunların ne kadar üzülüp etkilendiklerini gördük. Daha doğrusu "Biz ne faşistiz ne de Naziyiz, biz demokrat ülkeleriz" dediler bunların yetkilileri. Ama yine bildiklerini okudular. Türkiye'den gidecek siyasetçilerin bu ülkelerde yaşayan Türklerle buluşmasına izin vermediler. Bu yetmezmiş gibi Almanya bu ülkedeki Kürt grupların Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde Frankfurt'ta miting yapmalarına izin verdi. Oysa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in yapması tasarlanan üç konuşma da, Alman yetkililer tarafından engellenmişti.

Trump ve Merkel
Demek ki bunlara faşist ya da Neo- Nazi demek yetmiyormuş...
Bereket bu sırada Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump devreye girdi. Amerika'yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in basın mensupları önünde elini sıkmaması, Almanya'da şok etkisi yarattı.
Alman medyası ülkenin itibarını sıfırlayan Merkel'i yerden yere vurdu.

Obama kurbanları
Bu da yetmezmiş gibi Trump ortak basın toplantısında Merkel'e "İkimiz de gizli dinleme kurbanlarıyız, beni de sizi de Obama dinletti" doğrultusunda sözler söyledi. Daha sonraki bir toplantıda da Başbakan Merkel'i hiçbir resmi sıfatı olmayan kızı İvanka'nın yanına oturttu. Şimdi de Almanya'nın kendisini koruyan Amerikan askeri varlığının masraflarına artık gereken ölçüde katılması konusu gündeme geliyor.

Bunlar bu dilden anlıyor
Evet... Demek ki bunlar bu dilden anlıyorlarmış... Bunların sözlerine güvenip Suriyeli sığınmacılara Avrupa yolunu kapatmak ya da bunların devlet yetkililerine adam muamelesi yapmak pek doğru değilmiş. Bunların ellerini sıkmak bile hiç hak etmedikleri bir iltifat yerine geçiyormuş.

Bravo Trump'a
Düşünün bir kez coğrafi konumumuzu... Nükleer silahlara sahip iki düşman ülke olan İsrail ve İran bizim coğrafyamızda. Mezhepler arası düşmanlığın odakları olan İran ve Suudi Arabistan bizim coğrafyamızda. Terörün ve bölücülüğün en yoğun tezgâhlandığı iki ülke olan Irak ve Suriye bizim coğrafyamızda. Bu sırada tuzları kuru ülkeler olan Almanya ve Hollanda, Türkiye'deki bölücü örgütlere arka çıkıp, onlara kucak açacaklar. Biz de bunu demokrasinin gereği olarak kabul edeceğiz.
Hadi canım sen de! Helal olsun Trump'a...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA