Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

979 günlük ayrılık dün sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti ile 979 gün süren ayrılığı dün sona erdi. Artık cumhurbaşkanları partili olabilecekleri için, Erdoğan da kendi ifadesi ile "yuvasına, sevdasına, aşkına" geri döndü.

Erdoğan'sız olmaz
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği Ağustos 2014'ten bugüne kadar olup bitenleri düşündüğümüzde, ne kadar yoğun bir olaylar dizisini nasıl sıkıştırılarak yaşadığımızı görebiliriz. Tabii ki bu olaylar dizisinin en çarpıcı olanı 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimidir. Ama işin özüne inildiğinde FETÖ'nün devlet mekanizmasına sızmasının, her alanda krizler yarattığı görülür. Ve bu hainler çetesi ile mücadelenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadan şimdiki kararlılıkla yapılamayacağı da kesinlikle bilinmektedir.

Erdoğan hedefte
İçeride de dışarıda da Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan saldırıların nihai hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olması ve bu saldırıların sözde kalmayıp fiile de dönüşmesi, siyasi tarihimizde çok az görülmüş örneklerdir. Çok partili demokrasiye geçtiğimizden sonra yapılan askeri darbelerden sadece 27 Mayıs 1960 darbesinde Başbakan Adnan Menderes ile iki bakanın hayatlarına mahkeme kararı ile son verilmiştir. Daha sonraki darbelerde ise devrilenler daha sonra yeniden eski görevlerine dönmüşlerdir.

Atatürk ve Erdoğan
Darbecilerin girişimlerinde önce liderin hayatını hedef almaları sadece Atatürk'ü hedef alan "İzmir Suikastı" girişiminde ve Erdoğan'ı hedef alan "15 Temmuz darbe girişimi"nde görülmüştür. Bu durum bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokratik rejimin sağlığı konusunda kilit rolü oynadığının kanıtı değil midir?

Davutoğlu olayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'den ayrı yaşadığı 979 günde yer alan hiç unutulmayacak olaylardan biri de, Başbakan Davutoğlu'nun Erdoğan'ın bir sözü ile görevi bırakmasıdır. Bu olay bile Erdoğan'ın AK Parti'deki yerinin yasalarla falan belirlenemeyeceğinin kanıtı değil midir?

Yol bitmez
Sonuçta bu yapay ayrılık dün sona erdi. Bundan sonra olağanüstü kongre ile nöbeti Binali Yıldırım'dan devralıp genel başkanlığa dönmesi gelecek. 2019'da da yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi var gündemde... Kısacası ömür biter, yol bitmez bu dünyada...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA