Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Prens Philip’ten sonra Kraliçe de emekli olacak mı?

İngiliz Kraliçesi'nin kocası Prens Philip ağustosta bütün kamu görevlerini bırakacağını açıklayınca, emeklilik yaşının üst sınırı konusu dünya çapında tartışmaya açıldı. Prens Philip'in 95, eşi Kraliçe'nin de 91yaşında oldukları biliniyor. "Kralların sporu nedir" sorusuna "Kraliçeler" cevabının verildiği İngiltere'de Kraliçe'nin kocasının emeklilik kararı alması, "Acaba Kraliçe de tahtı oğlu Prens Charles'a mı bırakacak" şeklindeki tartışmalara neden oldu.
Bu arada BBC dünyadaki en yaşlı çalışanları listeleyen bir haberinde şu isimleri sıralamıştı:

En yaşlılar Dr. David Goodall
(103 yaşında)- Avustralya'nın Edith Cowan Üniversitesi'nde 70 yıldır çevre konusunda çalışmalar yapan ve 100 araştırmaya imzasını atmış bir bilim adamı.
Dr. Shigeaki Hinohara (105 yaşında)- Tokyo'daki St. Luke's Hastanesi'nin başhekimi ve beş vakfın başkanı. Dr.
Hinoara'nın yüzlerce kitabı ve binlerce makalesi var.
Man Kaur (101 yaşında)- Hindistan'ın Çandigar kentinden gelen atlet Kaur geçen hafta Yeni Zelanda'daki ergenler yarışında 100 metreyi 14 saniyede koşarak birinci oldu.

Anthony Mancinelli
(106 yaşında)- Dünyanın en yaşlı berberi Mancinelli New York'taki berber dükkânında 90 yıldır aralıksız berberlik yapıyor.
Gafların prensi İngilizler Prens Philip'in kendini emekliye ayırma kararından ötürü sadece dünyadaki en yaşlı çalışanların dökümünü yapmıyorlar. Yine BBC'ye göre dünyada en fazla gaf yapan kamu görevlisi de Prens Philip'miş. Prens'in kayda geçen gaflarından bazıları şunlarmış:
1966: "İngiliz kadınları yemek yapmayı bilmiyor." 1984: Kendisine armağan veren Kenyalı siyah derili kadına "Sen kadın mısın?" diye sormuş.
1986- Çin ziyaretinde Pekin'de okuyan İngiliz öğrencilere "Burada biraz daha kalırsanız siz de çekik gözlü olursunuz" demiş.

Dedeniz korsan mıydı?
1994- Cayman adalarını ziyaretinde kendisine tanıştırılan zengin bir adalıya "Dedeniz korsan mıydı?" diye sormuş.
1995- İskoçyalı bir trafik uzmanına "Bu İskoçları trafik imtihanına sokarken onları içkiden nasıl uzak tutabiliyorsunuz?" demiş.
1999- Bir çelik fabrikasında gürültülü bir makinenin yanında duran duyma özürlü gruba "Sağır olmasaydınız herhalde burada durmazdınız" demiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA