Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

CHP yönetimi onları bekleyen değişimin çapını göremiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Trabzon'da gazetecilerle sohbet ederken söyledikleri, Selin Sayek Böke'nin CHP sözcülüğünden neden istifa ettiğini anlamaya çalışanlara yardımcı olacak niteliktedir.

2019'un hesabı yapılıyor
Süleyman Soylu şöyle konuşmuş:
"- Bugün görüyoruz ki artık herkes 2019 hesabını yapmaktadır. Bu demokrasi ve siyasi hayat için çok mühim bir değerlendirmedir. Siyaset de tam da bunu yapmalıdır. Demokrasi de tam da buna hizmet etmelidir. Yani milletten yetki alma gününe nasıl gidilebileceğinin hesabını yapmalıdır. Bunun hesabı 3 ay önce yapılmamalıdır. Bu sistem bunun hesabını ortaya koyacaktır."
Evet... Yıllar çok çabuk geçiyor ama bazıları zamana demir atıp durmak mümkünmüş gibi, hep dünü yaşamaya çalışıyorlar. CHP'nin yöneticileri de dünü yaşayanlardan... Ve bunların Selin Sayek Böke'nin neden istifa ettiğini anlamaları çok zor.

Hâlâ anlamamışlar
Nitekim CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Milletvekili Selin Sayek Böke'nin partideki görevlerinden istifası hakkında "Bizim için de sürpriz oldu. Herhangi bir emare mevcut değildi" demiş. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da, Selin Sayek Böke'nin partideki görevlerinden istifasına ilişkin olarak "Diliyorum bireyseldir, farklı bir yapılanmanın bir adımı, aşaması olarak ortaya konmamıştır" demiş.

O kadar çok işaret var ki
Oysa biraz bugünün gerçeklerine göz atsalardı, CHP'de yeni anayasal düzenin getirdiği değişikliklere uyum sorununun partide büyük sancılara sebep olduğunu görürlerdi. Muharrem İnce ve çevresindeki milletvekillerinin olağanüstü kurultay istemeleri, Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu'na "Ya aday ol ya da yok ol" içerikli çağrısı ve Fikri Sağlar'ın disipline sevk edilmesi gibi gelişmelerin, Selin Böke'yi olduğu gibi Grup Başkan Vekili Özgür Özel'i de yeni bir arayışa ittiğini görmemek mümkün müdür?

Muhalefet de fonksiyonel olacak
2019'daki seçimlere uzanan yolda, gerçekçi değerlendirmeler yapmak gerekiyor. Bu açıdan İçişleri Bakanı Soylu'nun şu sözleri de, bir yere kaydedilmelidir:
"- Türkiye'de iktidarlar fonksiyoneldir, muhalefet fonksiyonel değildir. Artık muhalefetin de fonksiyonel olduğu bir döneme doğru gidiyoruz. Bu Türkiye demokrasisi ve siyasi hayatı açısından önemlidir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA