Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Her haberin arkasında unutulmaması gereken bir gerçek vardır

Her gün binlerce haber geçer internetten, televizyonlardan, gazetelerden... Bu haberlerden bazıları hep hatırlanır, çoğu da unutulur. Ama her haberin arkasında, unutulmaması gereken bir gerçek vardır. Dün çeşitli medyalarda yer alan bazı haberleri, arkalarındaki gerçekleri kıssadan hisselere bağlayarak bu sütuna aktarıyorum. İşte bazı örnek haberler:

Macron da endişeli
Paris- Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, görevi François Hollande'dan devraldığı yemin töreninde güçlü bir Fransa oluşturacağını söyledi ve şunları ekledi:
"Toplumdaki bölünme ve kırılganlıkların üstesinden gelinmeli. Dünya ve Avrupa'nın, özgürlük ve dayanışmayı yüksek sesle dile getiren güçlü Fransa'ya her zamankinden fazla ihtiyacı var."

Yüzde 65 oy almak
Kıssadan Hisse- Bu haberin öznesini yani Macron'u çıkartıp, bu konuşmayı herhangi bir Türk ya da bir ABD'li siyasetçinin yaptığını söyleseniz kimse şaşırmazdı. Düşünün ki yüzde 65 oyla seçilen Macron bile "Bölünme ve kırılganlık"tan söz ediyor. Aldığı oy rakibi Clinton'dan az olan Başkan Trump, Macron'a kim bilir nasıl imreniyordur. Yani bir seçimde ya da bir referandumda oy oranı ne olursa olsun, birileri mutlaka bölünmeden, kamplaşmadan söz ederler.

Suudilere silah satmak
Washington- Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın 19 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan Riyad ziyaretinde, S. Arabistan ile 100 milyar dolarlık silah antlaşmasının imzalanacağını bildirdi. Beyaz Saray yetkililerince konuya dair yapılan açıklamada "Bir dizi anlaşma sürecinin son aşamasındayız" denildi. Ayrıca, S. Arabistan'ın ABD'den aldığı savunma paketinin 10 yıl içinde 300 milyar doları aşabileceği belirtildi. S. Arabistan anlaşma kapsamında ABD'den savaş uçakları, kontrol ve kumanda sistemleri satın alacak.

ABD'yi kim yönetiyor?
Kıssadan hisse- S. Arabistan'daki özgürlüklerin, insan haklarının ya da basının durumu nedense ABD Kongresi'nin komitelerinde pek tartışılmaz. Çünkü zamanında Başkan Eisenhover'ın da söylediği gibi ABD'yi askerlerden ve endüstriden oluşan kompleks yönetir. Sonuçta yeni Başkan seçilen Trump ilk iş olarak Suudilere silah satar ya da PYD'yi silahlandırır. ABD'de kimse silah üreticilerinin önünde duramaz.

Kılıçdaroğlu Bursa'da
Bursa- Partisinin düzenlediği çalıştaya katılmak için Bursa'ya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programlarının ardından çoğunlukla üniversite öğrencilerinin yaşadığı Görükle Mahallesi'ndeki bir kafede gençlerle buluştu. Kılıçdaroğlu gençlerle çay içti. Kılıçdaroğlu, maliye mezunu gençlere tavsiyelerde bulunurken "Üretime dayalı yatırım yapmalıyız. Sakız üretmeliyiz, katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz, bez üretmeliyiz, demirçelik üretmeliyiz" dedi.

Farklı bir vizyon
Kıssadan Hisse- Turgut Özal'ın siyasi sözlüklerimize soktuğu "Vizyon"u, Kılıçdaroğlu'nun gençlere sunduğu vizyonla karıştırmamalıyız. Özal "21'inci yüzyıl Türk asrı olacak" demişti. Kılıçdaroğlu ise "Sakız üretelim" diyor. Biliyoruz ki bu çeşit vizyon sürekli muhalefette kalıp sakız çiğnemekten başka anlam taşımaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA