Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Dost ve müttefik” benzeri içi boş söylemleri bırakmalıyız

Bir özdeyiş vardır... "Ben kendimi düşmanlarıma karşı korurum.
Siz beni dostlarımdan koruyun" denilir bunda. Özdeyişlerin bazılarında gerçekten hikmet olarak nitelenecek söylemlerin bulunduğuna bir kanıttır bu özdeyiş.
Buna karşı "Stratejik ortak" ya da "Dost ve müttefik" benzeri klişe ifadelerin ne kadar anlamsız olduğunu kanıtlayacak o kadar çok durum var ki, insan hangisine takılacağını bilemiyor.

Sig Sauer tabancalar
Cumhurbaşkanının korumalarının kullanımı için alınması planlanan ve Amerikan silah üreticisi Sig Sauer şirketine verilen 1.2 milyon dolarlık tabanca siparişi, gerçekleşmeyecekmiş. Associated Press haber ajansı, ismini vermek istemeyen ABD'li bir Kongre üyesine dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına alınacak 1.2 milyon dolarlık silahın satışı için ABD Kongresi'ne sunulan teklifin geri çekildiğini bildirmiş.

Erdoğan'ın tepkisi
Amerikan PBS kanalına mülakat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ABD Kongresi'nde korumalara silah satışını sağlayan yasanın geri çekilmesi konusunda, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'ye ABD'nin yaptığı silah yardımını hatırlatarak, "Biz paramızla sizlerden silah alamazken, siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz. Bu sorularımızın cevabını bulamadığımız için stratejik ortak olarak bundan üzüntü duyuyoruz" demiş.
Bir diğer dost ve müttefik ülke olan Almanya'nın son olarak bir grup FETÖ'cüye daha sığınma hakkı verdiği de, benzer haberler arasındaydı.

Kesip atamıyorsunuz
Bu gerçeklerin ışığında ne yapabiliriz dersiniz? Tabii ki sadece kendine güvenmek ve kendi göbeğini kendin kesmek en fazla tercih edilecek yoldur... Ama bir de uluslararası konjonktürün sizi mecbur kıldığı ittifaklar ve sözde olsa da dostluklar vardır.
Buna en iyi örnek Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki yarım yüzyıllık hastalıklı ilişkinin, iki tarafça da kesilmeden sürdürülmesi değil midir? Şimdi bir de ABD'nin Türkiye'nin düşmanı olan teröristleri silahlandırması olayı çıktı karşımıza.
Evet... Dostlarımızdan nasıl korunacağımızın yollarını bulmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA