Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kadir Topbaş’a teşekkür ve referandum krizi...

Bu pazar yazıma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Kadir Topbaş'a teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bir İstanbullu olarak rüyamızda bile görmediğimiz hizmetler ve alt yapı yatırımları Kadir Topbaş'ın başkanlığı döneminde gerçek oldu. İstanbul bu dönemde nihayet devlet katında da gereken yatırım önceliklerine kavuştu.
Bu başarılı süreçte elbet Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katkıları görmezden gelinemez.
Ama sonuçta Belediye Başkanı da Kadir Topbaş'tı. Topbaş'a bundan sonraki yaşamında da mutluluklar ve sağlık diliyorum.

Referandum
Günün en sıcak konusu tabii ki Kuzey Irak Kürt Bölgesindeki bağımsızlık referandumudur. Sade Türkiye'den değil başta İran olmak üzere tüm dünyadan gelen "Bu referandumu yapmayın" uyarılarına rağmen Barzani yönetimi, geri adım atmadı.

Tezkere reddedilmişti
Eğer geçmişteki benzer durumları hiç yaşamadıysanız ve meslek hayatına yeni başlamış bir yorumcuysanız, özellikle Türk Hükümetini "Aman ölçüyü kaçırıp, Irak'a askeri müdahalede bulunmayın" diye ikaz eden yorumlar yazarsınız. Sanki bu tür bir askeri müdahalenin içerdiği riskleri Türkiye'yi yönetenler hesap edemezler... Ve 1 Mart Tezkeresi TBMM'de reddedilirken, daha sonraki gelişmelerde ne tür olumsuzlukların yolunun açılacağının sanki kimse farkında değildi.

Barzani ile diyalog
Irak'ın Amerika tarafından işgali ertesinde Kuzey Irak'taki oluşumun itici gücü elbet Amerika ve biraz da İsrail'di... Ve Türkiye de çok doğru olarak bir fobisini yendi ve Barzani rejimi ile dostça diyalog kurdu. Ve Irak topraklarındaki Amerikan hakimiyetine rağmen PKK rahatça bu topraklarda üslenirken, Barzani çok açık biçimde PKK'nın karşısında ve Türkiye'nin yanında yer aldı. Türkiye de çeşitli kriz noktalarında Irak'taki merkezi hükümetin değil Barzani'nin tarafını tuttu. Türk girişimciler bölgede çok aktif oldular. Şimdi bütün bu gerçekler yok sayılacak mı göreceğiz.
Bu arada Amerika Kuzey Kore'nin balistik füzeleri ve hidrojen bombası ile uğraşırken, İran'ın 2000 kilometre menzilli füzelerinin devreye girmeleri de günün sıcak gelişmelerinden biridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA