Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

AK Parti örgütü, yoğun bir yenilenme dönemine giriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar'daki AK Parti kampının açılış konuşmasında hem Silahlı Kuvvetler'in İdlib'e yönelik olarak başlattıkları harekâtı açıkladı, hem de AK Parti'de bundan sonra olacakların işaretini verdi.

Kolaycı yaklaşımlar
Siyaseti sadece gözleyenler için iktidardaki partinin bir belediye başkanının ya da bir il başkanının istifası, tabii ki ilgi çekici bir olaydır. Bu istifanın gerçek nedenini bilmediğiniz takdirde kolayca gerekçeler uydurabilirsiniz. Bir kente defalarca seçilerek uzun yıllardır hizmet eden bir belediye başkanına teşekkür etmek yerine, onu yerden yere de vurabilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün söyledikleri ise bundan sonra olacakların adeta gerekçesiydi... "Değişim", "Sandık" ve "İhanet" gibi kavramların AK Parti'nin gelecekteki yapılanmasını ne şekilde etkileyeceklerini anlatıyordu Erdoğan.

Erdoğan'ın vurguları
Konuşmanın o bölümlerini hatırlayalım:
"-Değişime direnmek akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. Bir süredir teşkilat ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacı olduğunu söyledim, söylüyorum. Yenilenme sürecini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu biz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar.
Sandıkla gelen sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci kimse de göz ardı edemez."
"-Milletle zıtlaşma olmaz. Biz siyasi varlığımızı ve hayatımızı milletimizin bize olan itimadına borçluyuz. İhanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu açıktır."

Değişime alıştık
Eğer AK Parti iktidarının 15 yılda Türkiye'yi ne ölçüde değiştirdiğini düşünürseniz, "Bundan sonraki yenilenme süreci daha ne kadar değişiklik getirebilir ki" diyebilirsiniz.
Bu noktada AK Parti için birinci sorun, gerçekleştirilen değişim ile yenilenen alt ve üst yapıyı toplum kanıksamıştır. Köprüler, denizaltı geçitleri, hızlı tren, uçağın kitle ulaşım aracı olması, yaygın sağlık hizmetleri sanki oldum olası varmışlar gibi algılanmaktadır.

En büyük yatırım
Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu durumun farkındadır. Şu cümleleri bunun kanıtı değil midir?
"-Hedeflerimizin çıtasını sürekli yükseltmemiz gerekiyor. 15 yılda yaptıklarımızı milletimize ezbere anlatmanızı istiyorum. Kendi arkadaşlarımız arasında bile reformların farkında olmayanlar var. O yüzden bu hatırlatmaları sürdüreceğim."
"-En büyük yatırım özellikle gönülleri fethetmektir, gönüllere girmektir. Biz değişimin, reformun, yeniliğin partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik. Biz milletimize her alanda hep yeni şeyler söyledik bundan sonra da aynı şeyi yapacağız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA