Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Trump krizi”ni yaşayan ABD’ye vize krizi hafif gelir

Meğer bunların istedikleri Türkiye modelinde temel öğe, Türkiye'yi yönetenlerin kayıtsız şartsız teslimiyetçi olmalarıymış. Atanmışların seçilmişlerden güçlü olduğu, bir NATO ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği zaman darbe yapabileceği bir demokratik Türkiye istiyorlarmış.

Bizim çocuklar
Aslında seçilmişlerin devrilip yasaklı ilan edilmesinin nedeni bunların zaman zaman raydan çıkmaları ve Türkiye'yi gerçekten tam bağımsız bir ülke zannetmeleriymiş. O dönemlerde müttefiklerimiz Türkiye'deki demokrasiyi ve hukuku sorgulamazlardı. Şimdi nasıl Mısır'ın Sisi'sine derin muhabbet duyuyorlarsa, Türkiye'de darbe yapanlara da "Bizim çocuklar" diyerek anlayışla yaklaşırlardı.

Oyun oynarlardı
Onlar için Türkiye çok önemli sorunlarla yoğrulan dünyada, ikinci derecede önemli bir sorun kaynağıydı. Oyun oynar gibi Abdullah Öcalan'ı verip Fetullah Gülen'i alırlardı. Bu isimlerin yaptıkları kural ve yasa dışı işlerin güvencesi de onlar olurdu. İstanbul'daki konsolosluklarının bir yılda verdikleri vizelerin yüzde 9'u FETÖ'nün Amerika'daki kadrolaşmasına katılacak isimlere verilirdi. Konsolosluk istatistiklerinde bunlar açıkça görülür ama bu çarpık kadrolaşma sadece seyredilirdi.

Trump krizi
"Yeni Türkiye"ye nasıl tahammül edebilirler ki bunlar? Zaten kendi dertlerinin kendilerine yettiği bir dönem bu... Başkan seçtikleri Trump bir gün ak dediğine ertesi gün kolayca kara diyebiliyor. Bu kişinin Dışişleri Bakanı atadığı kişi patronundan "Moron" diye söz ediyor. Bu Başkan'ın kararları değil attığı twitler siyasetin gündemini belirliyor.

Derin saçmalıklar
Böyle saçma sapan bir ortamın egemen olduğu bir ülkenin derin devleti, artık her denilene "Evet" demeyen bir Türkiye'ye nasıl tahammül edebilirdi ki? Yani Türkiye istemiyor diye PKK/ PYD'nin silahlandırılmasından kaçınacaklar mıydı? FETÖ'yü Türkiye'ye iade mi edeceklerdi? Türkiye'de 15 Temmuz darbesine karışanların sorgulanmasına göz mü yumacaklardı?
Onların saçmalıklarını anlayışla karşılamalıyız. Neticede hastalanmış ve kafası karışık bir stratejik ortağımız ve müttefikimiz var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA