Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

'Alakamız olmadığı halde...'

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda faal olan Turkish Ground Services (TGS) şirketinin temsilcisi Yavuz Saltık'tan bir eleştiri notu aldım.
Şunu yazmış:
'14 Temmuz 2012 tarihinde yayımlanan gazetenizin 4. sayfasında 'Yürümeyi unuttum' başlığıyla bir haber yer almıştır.
Haberde, Atatürk Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışırken 2 Şubat'ta üzerinden de-icing (buz çözücü, yb) aracı geçen Merve Alçayır'dan bahsedilmiş, ancak şirketimizin bu olayla hiçbir alakası olmadığı halde haber fotoğrafı olarak şirketimize ait logolu aracın görseline yer verilmiştir.
Bu üzücü olaya karışan aracın, Turkish Ground Services'a (TGS) aitmiş gibi gösterilmesi yanlış bir algıya yol açmıştır.
Şirketimizin kurumsal imajına zarar veren görseldeki bu yanlışlığın benzeri haberlerde tekrarlanmaması için gereken hassasiyeti göstereceğinizi umuyoruz.
Yorum: TGS'nin adı haberde geçmiyor. Ne başlıkta, ne spotta ne de haber metninde herhangi bir dolaylı atıfta bulunulmuş.
Haberde iki fotoğraf yanyana kullanılmış. Büyük olan, yaralanan Alçayır'ın hastane yatağında çekilmiş fotoğrafı, diğeri de bir araç resmi. Peki, Saltık'ın yakınması haklı mı?
Hayır.
Çünkü haberin boyutu küçük. Dolayısıyla, kullanılan araç resminden, herhangi bir şekilde TGS adını seçmek ve anlamak mümkün değil. Evet, şayet ilgisi yoksa, bir şirketle haber arasında bağ kurucu malzeme kullanmak doğru değil, ama bu özel vak'ada eleştiri, aşırı hassasiyet gibi duruyor. O nedenle, 'genele' dair, haklı bir uyarı olarak alınmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA