Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Komşu-Euro çekişmesi uzatmaya kaldı

4 ay uzatma alan Yunanistan, çetin müzakere süreciyle şimdilikE uro Bölgesi'nde kalmayı garantiledi. Komşu, yarın akşama kadar reform listesini Eurogroup'a sunacak

Yunanistan yarın akşama kadar reform listesini Eurogroup'a sunacak. Listenin, Eurogroup'un 18 ülkesi tarafından kabul görmesi ve parlamentolarında onaylanması şart. Daha sonra Yunan hükümetine 'istikrar ve kalkınma programı' hazırlaması için nisana kadar süre tanınacak. Taraflar arasında yeni bir mali anlaşmayı hedefleyen müzakereler hazirana kadar tamamlanmış olacak.

İKİ BAKAN AYRI ODADA
Reform listesi 18 Euro ülkesi tarafından kabul görmezse, Eurogroup yeniden toplanacak, nihai karar AB zirvesinde alınacak. Önceki gece geç saatlere kadar süren Eurogroup Toplantısı'nda gerek Yunanistan gerekse Almanya, karşılıklı geri adım attı. Toplantıdan önce Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ile Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ayrı ayrı odalara yerleştirildi. Eurogroup Başkanı Gerun Deijselbleum, IMF Başkanı Christine Lagarde ve AB Ekonomi Komisyonu Başkanı Pierre Moskovici, iki bakanı uzlaştırmak için odalar arasında mekik dokudu. Yunanistan anlaşmayla Euro Bölgesi'nde kalmayı 'şimdilik' garantiledi. Almanya ve Euro ülkeleri ise, Yunanistan'ın 'program dışı' hareket etmesini önlemiş oldu.

RUSYA'YI ÇÖPE ATTI
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'un kredi notunu 'yatırım yapılamaz ülke' seviyesine çektiği Rusya'ya bir darbe de Moody's vurdu. Moody's, Rusya'nın kredi notunu "Baa3"den "Ba1"e düşürdü, not görünümünü "negatif"te bıraktı. Böylece Rusya'nın kredi notu Moody's'in kriterleri ile 'çöp seviyesine' indi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA