Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe kimlik değiştiriyor

Herkesin aklında transferler var. Bu kadro yeterli olacak mı?
Kimse Galatasaray'ı ölçü almasın. 20 milyon Euro garanti paraları var ve bunu harcıyorlar.
Borçlarını büyütmeden önce Fenerbahçe de aynı durumdaydı. Şampiyonlar Ligi'nin ötesinde kombinelerden gelen garanti gelirle rahat transfer yaptılar.
Aykut Kocaman önceliği, ihtiyaca ve kaliteye verdi. Kuyt, Mehmet Topal, Hasan Ali ve Egemen ilk on bir oyuncuları. Özellikle orta saha kalitesinin yükselmesi gerekiyordu.
Hamit alınabilseydi, büyük bir boşluk da dolacaktı. Fakat maliyet, "F.Bahçe istediğini alır" hamasetinin önüne geçti ki, bu iyi bir şey...
Takım kimlik mi değiştiriyor. Aykut Hoca bu tip mesajlar veriyor. Takımın başına geçtiğinden beri "aidiyet duygusu" Aykut Kocaman'ın değişmeyen prensibi. Bu nedenle yabancıların iktidarını bitirdi, büyük zorluklar çekse de kendi yöntemini takıma ve yönetime kabul ettirdi.
"Takım için oynayan oyunculardan oluşan bir ekip"... Her teknik adam bunu ister. Ama sözleşme dengesizliğinin olduğu bir yerde hep para ön plana çıkacaktır. Şimdi bunu da sağladılar. Kimsenin gözü, ötekinin sözleşmesinde değil.
Galatasaray'da bu durum var mı?
Evet... Hem Burak Yılmaz'a, hem de Hamit'e yapılan sözleşmeler takımda düşük rakamla oynayanları rahatsız edecektir. Sezon başladıktan sonra mızmızlanmalar olabilir. Aynı yoldan Fenerbahçe'de geçti. Kezman'a üç milyon verilince, 1.5'a oynayan Alex ilk bayrağı açtı.
Sonra takımın çivisi çıktı, tüm sözleşmeler Kezman'ın rakamlarına çekildi ve bugünkü borçlar oluştu.
Hamit'e 3 milyon Euro deniyor ama mutlaka imza parası ile oyuncunun istediği rakam bir şekilde ona ödenecektir. Galatasaray takımının her köşesinde patlamaya hazır dinamitler var şimdi..
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılabilir mi?
Özellikle Türk oyuncu kalitesinde en iyiler. Şimdi oyun ve sistem kalitesi de yakalayacaklardır. Kuyt, Topal ve Alex g i b i ü ç önemli tecrübeleri var. İki sezondur zirvedeler ve nasıl kazanacaklarını artık öğrendiler. Rakibi kim olursa olsun, Fenerbahçe devler ligi için hazır. Bu bileti aldıkları anda beş maçlık ceza nedeniyle durma noktasına gelen kombine satışları da yeniden hız kazanır.
'Sevilmeyen takım' tartışmasında sizin fikriniz nedir?
Milliyet'te Ercan Güven iki müthiş yazı yazdı. Fenerbahçe taraftarının nasıl kibir içinde olduğunu herkes gördü. Halkın takımı, kendini halktan ve diğerlerinden uzaklaştırıp, yalnızlaşmış durumda. Yılların politikası, gerilimden faydalanma isteği, işler kötü gittiğinde duygularıyla oynanıp, başkalarına düşman yapılan genç çocuklar, bugün bu kibir ile yaşıyorlar. Fenerbahçe büyük takımdır ve tüm Türkiye'yi kucaklar. Bunu anlamayan, Fenerbahçeliliği de anlayamaz. Sadece bu yalnızlaşmadan fayda sağlamaya çalışanların ekmeğine yağ sürer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA