Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Tedbirsiz hayat!

Başımıza gelmeden bilmeyiz… Ya da yaşamadıysak pek de umurumuzda olmaz. Bir başka deyişle acı ve hüzün düştüğü yeri yakıyor. Ankara'da son bir ay içinde ardı ardına yaşanan üç iş kazasına rağmen tedbirsiz hayat devam ediyor. İş güvenliği konusunda ne kadar bilinçlendirildiğimiz, ne kadar kurallara uyduğumuz ortada.
Peki denetim mekanizmasını mı ya da yaşanacak bir faciayı mı bekliyoruzü? Özellikle inşaat işçilerinin yüksek katlı binalarda ölümle burun buruna çalıştıkları göz önüne alındığında iş kazaları ile ilgili Ankara'da da ciddi sıkıntılar yaşandığı ortada.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Hayır efendiler bu inşaatı daha fazla sürdüremezsiniz' tebligatına rağmen inşaat çalışmalarına devam eden Koç Kuleleri'nde de benzer bir işçi kazası ölümle sonuçlanmıştı. Ölümün dahi durduramadığı inşaat faaliyetleri halen devam ediyor.
Üstelik Büyükşehir'in olmazına rağmen… Yine bir başka inşaat kazasını hafta içinde yaşadık. İncek'te yapımı devam eden MFZ Yapı'ya ait inşaatta yük asansörü ikiye bölündü.
Beton zemine çakılan işçilerden biri öldü 3'ü yaralandı.
Bilirkişi raporunda asansörün mantolama çalışması için kullanılabileceği ve yük taşımasının sakıncalı olduğu gerçeği ortaya konuluyor.
Haftayı bu bilanço ile kapatıyoruz derken bu kez acı haber Türkiye İstatistik Kurumu'nun merkez hizmet binasından geldi. Derin kazı makinesine kapılan bir işçi, hatasını canıyla ödedi. Ankara'da çok katlı ve lüks konutların hızla yükseldiği gerçeği malum… Önümüzdeki süreçte başka canlar yanmadan tedbir, kural, denetleme ne gerekiyorsa hayata geçirilmeli. Sonra 'ah'lar 'vah'lar para etmiyor… Toplumsal yaşamın gerekliliklerinden biri de kuşkusuz saygıdan geçiyor. Saygı, sevgi, hoşgörü sıkça kullandığım kelimeler.
Yaklaşık üç yıldır Ankara'da yaşıyorum.
Sokak köpekleriyle ilgili sorun bu süreçte haber merkezimize ulaşan en ciddi sıkıntıların başında.
Dönemin Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, sokak köpeklerinin ithal olduğunu söylemişti. Özellikle Antalya'dan gelen meyve sebze kamyonlarıyla il sınırına kadar getirilip bırakıldıklarının altını çizmişti. Bu başlı başına bir konu… Bir kesim artan sokak köpeklerinin insan güvenliğini tehdit ettiğinden şikâyetçi. Ankara, katledilen köpeklerden SABAH Ankara aracılığı ile haberdar oldu. Hayvan sever gruplar harekete geçti… Başkent'in hayvan barınağı sorunu bir kez daha gündeme geldi. Yalnızca Çankaya ilçemizde 35 bin civarında sokak köpeğinin var olduğu dikkate alındığında bilmem başka söze gerek var mı?
İşte Başkent Ankara'dan iki yaşam tablosu… Bugün elleri öpülesi öğretmenlerimizin günü… Kutlu olsun… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA