Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Dünya çok küçük...

İç Anadolu Genç İş Adamları Federasyonu, (İÇGİ- AF) Genel Başkan Fatma Semiz önderliğinde Makedonya'nın başkenti Üsküp'e çıkarma yaptı. 3 günlük programa bir dizi görüşme sığdırıp başarılı görüşmeleri hayata geçiren iş insanları Türkiye- Makedonya arasında da köprü kuruyor.
Osmanlı'nın eski hinterlandında Türkiye'nin TİKA aracılığı ile başarılı işler yaptığına bir kez daha tanıklık ettim. Bir önceki hafta, Kerkük ve Erbil'de Türkmenlere ait ata yadigârı eserlere sahip çıktığına şahitlik ettiğim Türkiye, Makedonya'yı da ihmal etmemiş.
Öğle namazı için Mustafa Paşa Camisi'nde mola verdiğimizde etrafımızı Makedonya'da yaşayan soydaşlarımız sarıyor. Türkiye'nin yaptığı hizmetleri bir bir sıralıyorlar.
Yıllardır ihmal edilmiş olan bu coğrafyaya TİKA eli ile yeniden hayat suyu vermişiz.
Mustafa Paşa Camisi, 2008- 2011 yılları arasında restore edilmiş. Hani önceki hafta Kerküklü soydaşlarımızın huzuru iki şekilde beklediklerini yazmıştım ya... Üsküp'te de durum farklı değil. Osmanlı hâkimiyetinde 550 yıl huzur ve refah içinde yaşayan Üsküp, o eski günleri hasretle anıyor.
Makedonya seyahatimizde, yıllar önce Romanya Büyükelçisi olarak görev yapan Ömür Şölendil'le de yollarımız kesişti.
Hani 'dünya küçük' dediğimiz misal...
Meslek hayatının yaş haddinden son dönemini yaşayan Sayın Büyükelçi, zorlu bölgelerde görev yapmış. Ankaralı işadamlarını ikinci kez kabul eden Şölendil, her zamanki nezaketi ve yol göstericiliği ile genç işadamlarına ufuk turu yaptırdı.
Gitmediğin, ilgilenmediğin yer senin değil. Atalarımızın at sırtında geldiği bu topraklarda, Yeni Türkiye'nin açılımı ile geçmiş bir kez daha canlanıyor.
Türk iseniz sorgulamayacağınız tek şey 'sevgi...' İnsan sevildiği yerde mutlu oluyor.
Hafta sonuna sığdırdığımız Üsküp ve Manastır seyahati günümüzden geçmişe yolculuk tadında oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA