Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Vali Ercan Topaca…

Geçmişin vali profili kabul görmeyeli uzun yıllar oldu. Yeni dönem vali profili dinleyen, sorgulayan, ilgilenen ve sokağa inen… İşte bu profili Ankara'ya taşıyan Alaaddin Yüksel'den sonra boşluğa düşmüştük. Gelen gideni aratmış. Giden her fırsatta kendini yaşatmaya devam etmişti...
Başkente değil Ankara'ya vali istiyorduk. Bunu her fırsatta dillendiriyorduk. TRT Kent Radyo'da 'Kent Gündemi' programında sevgili partnerim gazeteci Deniz Gürel ile kentte dair sorunları tespit ederken sokakta bizden farksız düşünmüyordu. Biz de sokağın sesi olduk.
Sayın vali göreve başladığı günün ertesi bir taksi durağını ziyaret etti. Bir gün sonraki radyo programında vatandaş telefona sarıldı. Ne mi yaptı? Uzun süredir hasret çektiği valisine kavuşmanın mutluluğunu paylaştı. Çok basit… Hiçbir yatırım yapmadı. Hiçbir sorunu çözmedi. Sadece insana dokundu. Devletin şefkatini güler yüzünü ve ilgisini sokağa taşıdı. Bu konuda yanılmak istemiyoruz. Yanılmayacağımızın ilk ibarelerini aldık. Ankaralı ilgi bekliyor sayın vali… Bu bağlamda uzun süredir vali hasreti çeken Ankara'ya Hatay Valisi Ercan Topaca atandığı bilgisi geldiğinde gazeteci dostlardan bilgi toplamak klasiktir. Gerçi en büyük referans gazetemiz yazarı Yavuz Donat abiydi. Köşesinde nefis bir tespit yapmıştı. Onun üzerine biz yalnızca Ankara'yı ekleyebiliriz. Klasiktir cv'lere bakılması öyleyse birlikte bakalım;
1965 Yılında Antalya'nın Manavgat ilçesinde dünyaya geldi sayın Topaca, İlk, orta ve lise öğrenimini Manavgat'ta tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Sayıştay Denetçi Yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 1989 yılında Kırıkkale kaymakam adayı olarak atandı. 1990 yılında 1 yıl süre ile İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'ye gönderilen Ercan Topaca daha sonra Muğla-Milas, Eskişehir- Beylikova ve Çorum-Alaca ilçelerinde kaymakam vekili olarak görev yaptı.
1993 - 1995 arasında Kastamonu - Azdavay, 1995-1999 arasında Diyarbakır - Çermik, 1999-2000 yılları arasında ise Konya-Kulu ilçelerinde kaymakamlık yapan Ercan Topaca 12 Kasım 1999 depremi sırasında bir süre Bolu Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.
2000 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan Topaca, 2002-2004 yılları arasında aynı Genel Müdürlükte Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2004 yılında Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'na atandı.
2006 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevini vekâleten yürüttü. Bu görevi yürütürken Düzce Vali Vekili olarak atanan Ercan Topaca, ardından Düzce Valiliği'ne asaleten atandı. 2008 yılında tekrar Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne getirilen Ercan Topaca, 2010 yılında Kocaeli Valiliği'ne atandı. 2014 yılında Hatay Valiliği görevine getirildi. Vali Ercan Topaca son olarak Ankara Valiliği'ne atanmış olup, 20.09.2016 tarihinde göreve başladı. Ercan Topaca evli ve 3 çocuk babası…
Başkentin değil Ankara'nın valisi olacağını geldiği ilk gün ayağının tozu ile sokağa çıkarak gösteren yeni valimiz Topaca ile yollarımızın kesiştiği yerler dikkatimi çekti… Sayın vali Antalyalı uzun süre Antalya'da görev yaptım. Düzce doğum yerim memleketim sayın vali Düzce Valiliği yaptı. Bolu yine hayata dair ilkleri yaşadığım kent… Sayın vali Bolu'da vali yardımcılığı görevinde bulundu. Yavuz abi yazısında 'Ercan Topaca, Ankara Valiliği'ne paraşütle inmedi. Senelerce devlete sadakatle hizmet etti.
Kaderinde varmış, Ankara Valiliği'ne getirildi' diyor ya… İnsan kendi kaderini kendi çiziyor…
Ve şimdi AnkaraHoş geldiniz Sayın Topaca… Hayırlı olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA