Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Çifte bayram…

Aylardan nisan kapıda kar…
'Bahar geldi' derken kış geri döndü… Dün yazar kilitlenmesi yaşadım. Nereden başlamalının kararsızlığı okyanusta savrulan gemiye çevirdi beni… Dışarıda kar, yüreğimde çocukluğun taşıdığı bayram sevinci, kulağım Kayseri'de Ankaragücü'nde… Ve gecesinde Miraç Kandili… Yaklaşık 20 bin Ankaragücü taraftarı dün 200 otobüsle Kayseri'ye şampiyonluk çıkarması yaptı.
Tabir yerindeyse Ankara Kayseri'ye aktı… Otobüsler, özel araçlarla Kayseri deplasmanında şampiyonu yalnız bırakmadılar.
Kayseri tarihi bir güne tanıklık etti. Başkentin asırlık çınarı yıllar sonra şampiyonluk hasretini bitirdi. Çalkantılı bir sezon geçiren başkentin sarı-lacivertli takımı 1. Lige dönmenin keyfini yaşıyor.
Fedakâr taraftar başta olmak üzere yönetimi, futbolcuları ve teknik heyeti kutlamak istiyorum.
Ve… Çocuk bayramımıza ilişkin… Atatürk'ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Türkiye'de, KKTC'de ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlandı.
İlk tören Anıtkabir'de yapıldı.
Ankara'da başlayan kar liderlere zor anlar yaşattı… İçimdeki çocuğun halen yaşadığının kanıtıydı dün. Çocukluk çok güzel ama çocuk kalmakta mümkün değil. Çocuklar ülkemizin geleceği ve umudu. Kutlu olsun…
Dünün gecesi… Miraç Kandili, Peygamber Efendimizin Allah'ın huzuruna çıkarıldığı mübarek gece anlamına gelir… Arapça'da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarını dile getirir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır.
Miraç olayı hicretten bir yıl ya da on yedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. İnsanlık alemi için huzur ve barış vesilesi olan bir gece olması dileği ile dualarda buluştuk… Güzelliklerin yaşandığı mutlu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA